search

ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τι μισθούς παίρνουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

5 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, που διεξάγεται φέτος στη Ντόχα του Κατάρ, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη. Πως θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό τα κορυφαία και πιο «πολύτιμα» ονόματα του ποδοσφαίρου;

Με 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν το τελευταίο Μουντιάλ το 2018, η διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προβολής. Σε 64 αγώνες, το τουρνουά σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 191 εκατομμυρίων θεατών. Το αφεντικό της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει 5 δισεκατομμύρια θεατές για το τουρνουά του 2022.

Συνολικά, οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να κερδίσουν συνολικά 452 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. Τα 173 εκατομμύρια δολάρια από αυτά, εκτός γηπέδου. Αν κάποιος από αυτούς πετύχει μια μεγάλη επιτυχία, θα μπορούσε να ενισχύσει τα κέρδη του όχι μόνο με περισσότερες διαφημίσεις, αλλά και με χρηματικά έπαθλα.

Η Γαλλία κέρδισε 38 εκατομμύρια δολάρια για τη νίκη το 2018 και μοίρασε 11 εκατομμύρια δολάρια σε 23 παίκτες. Η μέση πληρωμή ήταν περίπου 480.000 δολάρια. Η FIFA θα απονείμει 440 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα για το Μουντιάλ 2022, με τους νικητές να παίρνουν 42 εκατομμύρια δολάρια.

1. Κιλιάν Εμπαπέ: $128 εκατομμύρια

ΗΛΙΚΙΑ: 23 | ΧΩΡΑ: Γαλλία | ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ: 110 εκατ. δολάρια – ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ: 18 εκατ. δολάρια


Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, δεν είναι άγνωστος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, βοήθησε τη Γαλλία να κατακτήσει το τουρνουά για πρώτη φορά από το 1998. Ήταν ένα είδος πάρτι για τον 19χρονο τότε, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης, στη διοργάνωση που φιλοξένησε η Ρωσία.

«Το Κατάρ 2022 θα μπορούσε να αποτελέσει τομή για τον 23χρονο σήμερα σούπερ σταρ, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύμα δημοτικότητας και, ενδεχομένως, ένα ακόμη μεγαλύτερο μισθό. Η θέση του στην παγκόσμια σκηνή θα είναι ακραία, ειδικά με τη συνεργασία με την EA Sports, τη συμφωνία του με τη Nike και όλα όσα συνοδεύουν αυτό», λέει ο Rossi Biddle.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ XtraTimeFC, προσθέτει ότι ο αθλητής του εξωφύλλου του βιντεοπαιχνιδιού FIFA 23, είναι πιθανό να είναι το πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Αν η Γαλλία τα πάει καλά, το χορηγικό ενδιαφέρον θα εκτοξευθεί περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Ήδη, ο Εμπαπέ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οικονομικά παίκτες του αθλήματος. Το Forbes εκτιμά ότι θα αποκομίσει 128 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2022-23, προ φόρων και αμοιβών των ατζέντηδων.

Χάρη στην τριετή επέκταση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν, θα πληρωθεί 110 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ του μισθού του και του μπόνους υπογραφής του αυτή τη σεζόν. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια που κερδίζει ετησίως από διαφημιστικά συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών με τις Dior, Hublot, Oakley, Panini και Sorare.

Ενώ ο Mbappé προσπαθεί να προσθέσει στο βιογραφικό του μια δεύτερη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του παιχνιδιού κυνηγούν την πρώτη τους, και ενδεχομένως για τελευταία φορά.

2. Λιονέλ Μέσι: $120 εκατ.

ΗΛΙΚΙΑ: 35 | ΧΩΡΑ: Αργεντινή | ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ: 65 εκατ. δολάρια – ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ: 55 εκατ. δολάρια


Ο 35χρονος Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής έχει ήδη δηλώσει ότι το 2022 θα είναι το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ίδιο περιμένει και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα γίνει 38 ετών τον Φεβρουάριο. Αθροιστικά, το ζευγάρι έχει πετύχει εκατοντάδες γκολ και έχει εξασφαλίσει 12 Χρυσές Μπάλες.

Έχει επίσης κατακτήσει αμέτρητους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του UEFA Champions League. Ωστόσο, η δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους έχει διαφύγει. Παραμένουν δύο από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στο ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ο καθένας στην καριέρα τους.

Αναμένεται ότι και οι δύο θα ξεπεράσουν το 9ψήφιο όριο σε συνολικές απολαβές αυτή τη σεζόν, με τον Μέσι να προβλέπεται να κερδίσει 120 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων.

3. Κριστιάνο Ρονάλντο: $100 εκατ.

ΗΛΙΚΙΑ: 37 | ΧΩΡΑ: Πορτογαλία | ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: 40 εκατ. δολάρια – ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: 60 εκατ. δολάρια

Για τον Ρονάλντο το τέλος μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι αναμενόταν. Η συμπεριφορά και η απόδοσή του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν επικριθεί σκληρά αυτή τη σεζόν. Ο Ρονάλντο, ο οποίος φέρεται να επιδίωξε μεταγραφή στην προετοιμασία, δυσκολεύτηκε να μπει στην πρώτη ομάδα του συλλόγου του και συγκρούστηκε με τον προπονητή Έρικ Τεν Χαγκ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Πίερς Μόργκαν, ο Ρονάλντο επέκρινε τη Γιουνάιτεντ, την οικογένεια Γκλέιζερ και τον Τεν Χαγκ. «Αν δεν έχετε σεβασμό για μένα, δεν θα έχω ποτέ σεβασμό για εσάς». Η απότομη μείωση του χρόνου συμμετοχής του δεν έχει μειώσει τη δημοτικότητά του. Ο Ρονάλντο είναι ο ποδοσφαιριστής με τα υψηλότερα κέρδη εκτός γηπέδου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, θα βγάλει τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια από συνεργάτες που περιλαμβάνουν τη Nike, τη Herbalife και τη Livescore. Ο μόνος άλλος παίκτης που τον πλησιάζει είναι ο Μέσι με 55 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο, ο Ρονάλντο συμφώνησε σε αποκλειστική, πολυετή συνεργασία με το crypto ανταλλακτήριο Binance και λάνσαρε την πρώτη του συλλογή NFT. Είναι επίσης ο πιο δημοφιλής λογαριασμός αθλητή στο Instagram, με το εκπληκτικό νούμερο των 497 εκατομμυρίων ακολούθων.

4. Νεϊμάρ: $87 εκατ.

ΗΛΙΚΙΑ: 30 | ΧΩΡΑ: Βραζιλία | ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: 55 εκατ. δολάρια – ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: 32 εκατ. δολάρια

Τα πέντε πιο ακριβοπληρωμένα αστέρια που παίζουν στο Κατάρ συμπληρώνει ο Νεϊμάρ Τζούνιορ της Βραζιλίας. Παρόλο που είναι μόλις 30 ετών, ο Νεϊμάρ έχει αφήσει δημοσίως να εννοηθεί ότι το 2022 θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τη Βραζιλία να είναι το φαβορί για τη νίκη, έχει την ευκαιρία να φύγει ως κορυφαίος.

5. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: $ 35 εκατ.

ΗΛΙΚΙΑ: 34 | ΧΩΡΑ: Πολωνία | ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: $27 εκατ. – ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ: $8 εκατ.

Εν τω μεταξύ, ο Λεβαντόφσκι, 34 ετών, έχει πάρει φωτιά από τότε που εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα με μεταγραφή περίπου 45 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος. Σκόραρε 18 γκολ σε 18 παιχνίδια από όταν ξεκίνησε. Υπολογίζεται ότι θα εισπράξει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, εκ των οποίων τα 8 θα είναι εκτός γηπέδου.

Όσο για το ποιον υποστηρίζει το κοινό, ο Biddle του XtraTimeFC έχει μια θεωρία: «Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει απλά να έχει μια ακόμη στιγμή του Ρονάλντο». «Οι ποδοσφαιρόφιλοι αγαπούν τον Μέσι και τον Νεϊμάρ, αλλά εκτός γηπέδου δεν απευθύνονται απαραίτητα στον μέσο άνθρωπο. Ο Ρονάλντο το κάνει», εξηγεί.

Διαβάστε ακόμη: