Μπορεί ο ίδιος να ταξίδεψε στο διάστημα αλλά είναι τα κέρδη του που είναι… «διαστημικά»! Ο λόγος για τον Έλον Μασκ που αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παίρνοντας ώθηση από την υπεροχή της Tesla. Ωστόσο, θα είναι η SpaceX και όχι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα τον τοποθετήσει στο πάνθεον των τρισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με αναλυτή της Morgan Stanley.

Η ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος «αμφισβητεί κάθε προηγούμενη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και σε πόσο χρόνο, όσον αφορά σε πυραύλους, οχήματα εκτόξευσης και υποστηρικτική υποδομή», ανέφερε ο Adam Jonas της Morgan Stanley σε επενδυτικό του σημείωμα.

Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, η SpaceX αποτελεί σήμερα λιγότερο από το 17% της καθαρής περιουσίας του Μασκ, η οποία ανέρχεται στα 241,4 δισ. δολάρια.

Η συναρπαστική πορεία της Tesla έχει εκτοξεύσει την καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ στα ύψη. Μόνο τη Δευτέρα, η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά 6,6 δισ. δολάρια!

Ξεκινά δραστηριότητα η Starlink του Έλον Μασκ στην Ελλάδα.

Ως το τέλος του μήνα ξεκινά η δραστηριότητα της εταιρείας του Έλον Μασκ, Starlink, στη χώρα μας. Μία εταιρεία, θυγατρική της Space X, που παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO).

Σύμφωνα με  πληροφορίες  έχει ήδη υπογραφεί η ΚΥΑ με την οποία δημιουργείται το ρυθμιστικό πλαίσιο των πρότυπων κεραιών (δορυφορικά πιάτα) που είναι απαραίτητες για το δορυφορικό ίντερνετ ώστε αυτό να λειτουργήσει στο μοντέλο της δορυφορικής τηλεόρασης, δηλαδή να μην χρειάζεται ο κάθε συνδρομητής να αιτηθεί ξεχωριστά για την αδειοδότηση του δικού του εξοπλισμού.

Σημειωτέον ότι ο λόγος που απαιτείτο αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τα συγκεκριμένου τύπου «δορυφορικά πιάτα» είναι ότι μπορεί να μοιάζουν με αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης, έχουν όμως μια σημαντική διαφορά: Εκτός από δέκτες σήματος είναι και πομποί. H αδειοδότηση των δορυφορικών πιάτων μάλιστα αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα ρυθμιστικής φύσεων που έπρεπε να λυθεί προτού η εταιρεία του Μασκ αρχίσει να στέλνει τα κουτάκια εξοπλισμού στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΥΑ υπεγράφη στη βάση της σχετικής εισήγησης που είχε καταθέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον η εταιρεία μπορεί πλέον να αρχίσει την παροχή υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, πρόθεση της Starlink είναι ως το τέλος του μήνα να έχει ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών, αρχικά σε ένα πολύ στενό εύρος συνδεδεμένων εταιρειών ή πελατών που έχουν κάνει ήδη αίτηση μέσω διαδικτύου.