Για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου δημαρχείου Πειραιά, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μίλησε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα 90,4», ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, ο κ. Μώραλης αποκάλυψε πως η ανέγερση του νέου δημαρχείου στην παλιά Ράλλειο, θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε μια πενταετία. Πρόκειται για μια κίνηση, όπως ανέφερε ο δήμαρχος που θα μετατρέψει το «εμβληματικό κτίριο σε έναν χώρο που θα αντανακλά την ιστορία και το μέλλον του Πειραιά».

Επίσης, στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Πειραιά μίλησε για τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές που γίνονται στον Πύργο. «Έως τον προσεχή Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στην εξωτερική όψη του κτιρίου», δήλωσε, τονίζοντας πως στο ισόγειο και τους δύο πρώτους ορόφους θα στεγαστούν πολυκαταστήματα με ισχυρά brand names, κάτι που όπως επεσήμανε θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του Πειραιά αλλά και τους κατοίκους ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Ανάμεσα στα θέματα της συνέντευξης ήταν και η τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκει ο δήμος. «Αυτή η προσπάθεια γίνεται μέσα από την εξωστρέφεια, με πολλαπλά και εμφανή οφέλη για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης».

Αναφερόμενος δε στην στρατηγική της δημοτικής αρχής στον τομέα του Πολιτισμού, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι στόχος είναι να συνδεθούν το κεντρικό λιμάνι με το λιμάνι Ζέας, μια διαδρομή που θα περνά μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα καταλήγει στο Ναυτικό Μουσείο, καθώς και ακόμη μια διαδρομή που θα συνδέει το μετρό με την Ξυλαποθήκη και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Μια επιπλέον πρωτοβουλία που προωθεί ο κ. Μώραλης, αφορά το ακανθώδες θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, αποκαλύπτοντας κατά την συνέντευξη πως έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και το πλάνο που έχει εκπονηθεί θα εφαρμοστεί πρώτα στο Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα και κατ΄ επέκταση στο Α΄ Διαμέρισμα.