Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε σήμερα την αξιολόγηση της Intrum και την αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της σε Ca από Caa2/Caa3 αντίστοιχα, με τις προοπτικές να παραμένουν αναπτυσσόμενες.

Η υποβάθμιση του CFR της Intrum σε Ca ακολουθεί την ανακοίνωση της Intrum ότι ζητά τη συγκατάθεση των ομολογιούχων για την έναρξη εκούσιας αναδιοργάνωσης βάσει του κεφαλαίου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Κατά την άποψή μας, ο κίνδυνος για τους μη εξασφαλισμένους ομολογιούχους να υποστούν ζημίες άνω του 35%, που αντιστοιχεί στην κατηγορία Ca που εμείς θεωρούμε, αυξάνεται σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια μιας διαδικασίας αφερεγγυότητας», αναφέρει ο οίκος.

Καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να επιτύχει το απαιτούμενο όριο συναίνεσης από τους οφειλέτες της για μια εξωδικαστική διαδικασία εφαρμογής του σχεδιαζόμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Intrum έχει ξεκινήσει μια διαδικασία πρόσκλησης των πιστωτών που έχουν ήδη υποστηρίξει να επαναβεβαιώσουν επίσημα την υποστήριξή τους. Μετά την περίοδο της πρόσκλησης, η οποία λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2024, η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλει εκούσια αίτηση αναδιοργάνωσης σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών και να ζητήσει την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024. Μια θετική δικαστική απόφαση θα επιτρέψει στην Intrum να ξεκινήσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης το πρώτο τρίμηνο του 2025. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αλλαγές στη δεσμευτική συμφωνία δέσμευσης.

«Ενδέχεται να αναβαθμίσουμε την Intrum εάν λάβει την απαραίτητη συγκατάθεση από τους ομολογιούχους της για να προχωρήσει στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης χωρίς να ενεργοποιήσει διαδικασία αφερεγγυότητας.

Οι αξιολογήσεις της Intrum θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν περαιτέρω σε C, εάν οι κάτοχοι ομολόγων της επιχείρησης υποστούν ζημίες άνω του 65% του κεφαλαίου» προσθέτει η Moody’s.

Διαβάστε ακόμη: