Σε πασαρέλα μετέτρεψε το μοντέλο Έρικα Κάρινγκτον την κηδεία του εκλιπόντος σχεδιαστή μόδας Vernest Moore και το βίντεο έγινε viral.

Το περπάτημά της στο κόκκινο χαλί και η πόζα που πήρε μπροστά στο φέρετρο του Moore – υπό τους ήχους του «You Are My Friend (B.O.P. Soul Classic Mix)» – άφησε άναυδους τους θεατές και το viral βίντεο – με πάνω από 630.000 προβολές – έχει προκαλέσει πολλές διαφωνίες στο διαδίκτυο. «Είναι αυτή κηδεία ή επίδειξη μόδας;» σχολίασε ένα άτομο με ένα άλλο να εκφράζει μια παρόμοια άποψη: «Ήταν μια πραγματική κηδεία;… σοβαρά τώρα;».

Η Κάρινγκτον, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο για τον Moore, υπερασπίστηκε τον μοναδικό και ξεχωριστό φόρο τιμής που απέδωσε στον σχεδιαστή στο Μουσείο Τέχνης του Νιούαρκ.

«Νομίζω ότι αποχαιρετίσαμε τον Vernest με τον τρόπο που θα ήθελε και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία» δήλωσε το μοντέλο στο TMZ.

Δείτε το βίντεο του μοντέλου – Έκανε πασαρέλα στην κηδεία

 

Στο βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της Κάρινγκτον στο Instagram, την βλέπουμε να περπατάει στο κόκκινο χαλί με νάζι. Μάλιστα, κάνει ένα δραματικό πλάγιο βήμα στη σκάλα πριν γυρίσει και ποζάρει για να αποκαλύψει το πίσω μέρος του αστραφτερού βραδινού φορέματος -κομμάτι συλλογής του εκλιπόντος σχεδιαστή – και του headpiece της.
Advertisement

«Ήμουν αγχωμένη σχεδόν μέχρι την στιγμή που βγήκα στην πασαρέλα» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου βόλτα για σένα, οπότε δεν θα το κάνω. Ακόμα κι αν δεν περπατάω για σένα, θα περπατάω μαζί σου».

Στο βίντεο μπορεί επίσης να δει κανείς το ανοιχτό φέρετρο του Moore με μια γούνινη κουβέρτα να είναι ριγμένη πάνω από το σώμα του. Στο τέλος, η Κάρινγκτον κλείνει το ιδιαίτερο αφιέρωμά της στον σχεδιαστή περπατώντας προς το ανοιχτό φέρετρο, στέλνοντας ένα φιλί στον Moor και παίρνοντας μια αισθησιακή πόζα.

«Ακόμα συγκινούμαι όταν το σκέφτομαι και βλέπω το βίντεο, επειδή μοιράστηκα μαζί του μερικές από τις τελευταίες του στιγμές χωρίς καν να γνωρίζω ότι ήταν οι τελευταίες του» δήλωσε το μοντέλο στο TMZ.

Αντέδρασε το κοινό: «Ήταν ασέβεια»

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους στην επιμνημόσυνη δέηση χειροκρότησαν τον αξέχαστο φόρο τιμής της Κάρινγκτον στον σχεδιαστή, ωστόσο, στο διαδίκτυο, πολλοί την αποκάλεσαν «ασέβεια».

«Τι στο διάολο είδα;» διερωτήθηκε ένας θεατής. «Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα το φέρετρο» ανέφερε ένας άλλος προσθέτοντας: «Δεν ήμουν προετοιμασμένη για το τέλος».

Πάντως, άλλοι δημιουργοί θαύμασαν το φόρο τιμής της Κάρινγκτον στον φίλο της. «Προσεύχομαι όταν έρθει η ώρα μου, όλοι οι φίλοι μου, όπως εσύ, να φτάσουν σε αυτού του είδους την ενέργεια» εξήρε κάποιος. «Ήταν τόσο όμορφο αυτό που έκανες, είμαι κι εγώ σχεδιαστής και θα ήθελα πολύ τα κορίτσια μου να με τιμήσουν με τέτοιο τρόπο» ανέφερε μια συνάδερφος σχεδιάστρια μόδας.

Διαβάστε ακόμη: