Μαθαίνω ότι…

Μοντέλο αλά Εθνική Τράπεζα, δηλαδή να διατεθούν οι μετοχές του placement σε χαμηλή τιμή στους «γνωστούς – άγνωστους» ξένους θεσμικούς επενδυτές, που ξεφορτώνουν στα ψηλά για να αγοράσουν εκ του ασφαλούς στα χαμηλά (και να πραγματοποιήσουν δεύτερο σερί κύκλο αποκόμισης κερδών) επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί και στην Τράπεζα Πειραιώς!

Καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, επισημαίνουν ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών του placement της Τρ. Πειραιώς από το ΤΧΣ, είτε αυτό αφορά το αρχικό 22% είτε επεκταθεί στο σύνολο των μετοχών του Ταμείου, δηλαδή στο 27%, δεν θα είναι γύρω από τα 4 ευρώ όπως υποστήριζε το Δημόσιο, αλλά φέρεται να έχει κλειδώσει στα 3,40 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν εκβιαστικής πίεσης των εκπροσώπων των funds και των νταραβεριτζήδων τους στο σύστημα, που πάνε και πάλι να κάνουν άλλη μια μεγάλη κονόμα! Είναι προφανές πως στην ιστορία αυτή δεν έχει καμμία εμπλοκή η Διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, αλλά αφορά στενά το δημόσιο συμφέρον, τους κατόχους του 27% των μετοχών, δηλαδή το ΤΧΣ και την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Κράτους!

Θα δεχτεί δηλαδή ο δημόσιος τομέας λιγότερα έσοδα για τα κρατικά ταμεία προκειμένου να αποκομίσουν τεράστιες υπεραξίες οι ξένοι και οι εγχώριοι νταραβεριτζήδες τους;

Διαβάστε ακόμη: