Το Project Mondo G αναδημιουργεί την εμβληματική G-Class της Mercedes μέσα από τον χαρακτηριστικό σχεδιαστικό κώδικα της εταιρείας Μοncler, γνωστής για τα πολυτελή της μπουφάν, αναμιγνύοντας τα γνωρίσματα του γερμανικού μοντέλου με το puffer jacket της δεύτερης.

Η επίσημη αποκάλυψη του διαφορετικού αυτού οχήματος έγινε κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στον Λονδίνο στο σόου «The Art of Genius» της Moncler. Με οικοδεσπότη την τελευταία, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης καλλιτέχνες όπως η Alicia Keys και ο Pharrell Williams, εταιρείες ένδυσης όπως η Adidas Originals, αλλά και σχεδιαστές όπως ο Salehe Bembury και οι Palm Angels.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

H Mercedes και η Moncler μοιράζονται το πάθος για την καινοτομία, την «ακριβή» σχεδιαστική γλώσσα και μία πρωτοποριακή προσέγγιση στις διαπολιτισμικές συνεργασίες. Αυτές οι αξίες και τα χαρακτηριστικά καθορίζουν και τους δύο συνεργάτες που προέρχονται από δύο φαινομενικά ασύνδετους χώρους. Το θέμα «Art of Imagination» είναι ένα εμπνευσμένο μήνυμα προς το κοινό να ονειρεύεται, να εξερευνά, να τολμά να προσεγγίσει το αδύνατο. Το Project Mondo G σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Moncler με τον χώρο της Αυτοκίνησης.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

Project Mondo G: Iconic art

Το σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτήν τη συνεργασία έργο τέχνης τοποθετείται σκηνοθετικά σε ένα απόκοσμο χειμερινό τοπίο χαμηλής βαρύτητας όπου μοντέλα που φορώντας δημιουργίες των ατελιέ της Moncler υπογραμμίζουν και την ικανότητα των G-Class να αντέχουν και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

Ένα κοινό χαρακτηριστικό τόσο της G-Class όσο και των puffer jackets της Moncler είναι η επιτυχία στο πέρασμα του χρόνου. Δύο κατεξοχήν χρηστικά προϊόντα, χωρίς συμβιβασμούς στην κεντρική ιδέα τους, αναδείχθηκαν σε luxury αντικείμενα.

Το γλυπτό PROJECT MONDO G αναδεικνύει, και μέσα από τις εντυπωσιακές διαστάσεις του, τον σχεδιαστικό μετασχηματισμό δύο χρηστικών βιομηχανικών προϊόντων σε αντικείμενο τέχνης. Με μήκος 4,6 μέτρα, πλάτος 3,4 μέτρα (μαζί με ελαστικά) και ύψος 2,8 μέτρα ζυγίζει 2,5 τόνους αποτελεί αναμφίβολα μια εντυπωσιακή σχεδιαστική άσκηση.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων των δύο εταιρειών παραμένουν αναλοίωτα και ο ισχυρός δεσμός τους δημιουργεί, μέσα από την αντίθεση, κάτι μοναδικό που αποκαλύπτει την πρακτικότητα των συνδυαζόμενων αντικειμένων μέσα από την πατίνα και τα εμφανή σημάδια χρήσης. Αυτό από μόνο του αναδεικνύει άλλη μία αντίθεση με τις αψεγάδιαστες γυαλιστερές επιφάνειες που δηλώνουν ξεκάθαρα πολυτέλεια. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Project Mondo G είναι το τεράστιο φερμουάρ που τραβάει το βλέμμα ενώ, σύμφωνα με τους σχεδιαστές-καλλιτέχνες, υποδηλώνει την ευελιξία στην χρήση και την πολυμορφικότητα στον σχεδιασμό τόσο του οχήματος όσο και του μπουφάν που αποτέλεσαν την έμπνευση.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

«Η συνεργασία με την Moncler μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό γλυπτό σε τροχούς, μία σχεδιαστική δήλωση βασισμένη στην σχεδιαστική φιλοσοφία μας αισθητική καθαρότητα. Αυτό το έργο τέχνης συνδυάζει αντικρουόμενες φόρμες και επιφάνειες, γυαλιστερά υλικά εδώ αποκτούν υφή πατίνας, οι επιφάνειες με έντονο ανάγλυφο της G-Class «σβήνουν» στις οργανικές φόρμες των puffer jackets της Moncler. Οι δύο luxury εταιρείες συνδυάζουν την εμπειρία τους από τον χώρο της αυτοκίνησης και της μόδας δημιουργώντας ένα μοναδικό σύνολο», δήλωσε ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού του Mercedes-Benz Group.

Η ιστορία της Mercedes-Benz G-Class ξεκινά το 1979 όταν η εταιρεία άρχισε να εξερευνά τις δυνατότητες ενός οχήματος που πέρα από τις ικανότητες σε ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου να δίνει έμφαση στην χρήση ελευθέρου χρόνου χωρίς να παραγνωρίζει την καθημερινότητα ακόμη και στον βιομηχανικό, κατασκευαστικό ή δημόσιο τομέα.

Αυτή η διαρκής εξέλιξη είναι και το κλειδί της επιτυχίας της G-Class στο πέρασμα του χρόνου.

Μοncler-Mercedes: Μια απρόσμενη συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα