Μια υπερπολυτελής έπαυλη στο Λος Άντζελες, η μεγαλύτερη που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στις ΗΠΑ, πωλήθηκε αντί του ποσού των 141 εκατ. δολαρίων, αρκετά χαμηλότερα από την αρχική του τιμή.

H τιμή εκκίνησης για το πιο ακριβό ακίνητο στις ΗΠΑ – που έχει και το ταιριαστό όνομα «The One» – ήταν στα 295 εκατ. δολάρια. Ο κατασκευαστής της, Nile Niami, είχε δηλώσει το 2015 ότι θα πουλούσε τη βίλα για 500 εκατ. δολάρια.

«Μόνα Λίζα» των ακινήτων: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Τελικά, η μεγαλύτερη προσφορά στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη ήταν αρκετά χαμηλότερη από το αναμενόμενο, στα 126 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Concierge Auctions. Με προμήθεια 12% για τον οίκο δημοπράτησης η τελική τιμή ανήλθε στα 141 εκατ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ρεκόρ για δημοπρασία, με την έπαυλη να είναι και επίσημα η ακριβότερη στις ΗΠΑ.

Ο Νiami, πρώην παραγωγός ταινιών, ξόδεψε περίπου μια δεκαετία σχεδιάζοντας το «The One», προτού οι δανειστές το προχωρήσουν σε αποκλεισμό του έργου. Αυτό οδήγησε την εταιρεία του, Crestlloyd LLC, να κηρύξει πτώχευση πέρυσι και να διοργανώσει τη δημοπρασία.

«Μόνα Λίζα» των ακινήτων: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Η ταυτότητα του αγοραστή της έπαυλης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Η πώληση πρέπει να εγκριθεί και από πτωχευτικό δικαστήριο, το αργότερο μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Τουλάχιστον 40 δυνητικοί αγοραστές είχαν περιηγηθεί στην εντυπωσιακή βίλα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσωπών βασιλικών οικογενειών της Μέσης Ανατολής, πλούσιων οικογενειών της Ασίας και τιτάνων της τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Μια ματιά στη «Μόνα Λίζα» των σπιτιών

Το απίστευτο αυτό σπίτι έχει χτιστεί στην κορυφή ενός λόφου στο Bel Air και προσφέρει υπέροχη θέα προς τον ωκεανό και την πόλη του Λος Άντζελες.

«Μόνα Λίζα» των ακινήτων: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Συγκαταλέγεται στα λεγόμενα mega-mansion, δηλαδή στις πολύ μεγάλες μονοκατοικίες. Με έκταση 9.700 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει 21 δωμάτια, 49 μπάνια, πέντε πισίνες και γκαράζ που χωράει 30 αυτοκίνητα.

Ο τυχερός που θα την αποκτήσει δεν θα χρειάζεται να βγαίνει έξω, καθώς η έπαυλη περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα: κέντρο διασκέδασης, σπα, αυλή, χώρους άθλησης, κινηματογράφο, μπόοουλινγκ, πισίνες, κελάρι με 10.000 μπουκάλια κρασιού και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο υπνοδωμάτιο έχει έκταση 510 τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή το διπλάσιο μέγεθος από ένα μέσο αμερικανικό σπίτι. 

«Μόνα Λίζα» των ακινήτων: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Το «The One» σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Paul McClean, ο οποίος έχει φροντίσει για τη στέγαση πολυάριθμων αστεριών της σόου μπιζ, όπως η Beyoncé και ο Jay Z, ο Avicii και ο Calvin Klein.