Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι είναι πιο ισχυρό από ποτέ το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών, όπως στην περίπτωση της υπόθεσης της μικρής Μαρίας στον Έβρο».

«Το Κράτος Δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ στην πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τελικός κριτής της ποιότητας του Κράτους Δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κακά τα ψέματα αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη. Σε αυτές τις φωνές εμείς αντιτάσσουμε την επέκταση των δικαιωμάτων με τελευταίο δείγμα το νόμο για την ισότητα στο γάμο. Μία μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας, δικαιοσύνης. Πολιτικές που αναγνωρίζονται και από τους ετέρους μας και από διεθνή ΜΜΕ», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον Economist, ο οποίος κατέταξε την Ελλάδα στην 20άδα των χωρών με την καλύτερη δημοκρατία. «Ας μην ανησυχούν ορισμένοι, η Δημοκρατία ζει και προοδεύει στον χώρο που γεννήθηκε» ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Ένα από τα ζητούμενα είναι το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αυτονομία, τι σημαίνει να έχει ένα αμυντικό βραχίονα. Πώς θα αντιμετωπίσουμε κινητοποιήσεις αγροτών που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα εκφράζοντας πολλά αιτήματα που είναι δίκαια σχετικά με την ταχύτητα που μεταβαίνει ο πρωτογενής τομέας στην πράσινη μετάβαση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο λέγοντας: «Όλοι οι πολίτες, όχι μόνο εκτός αλλά και εντός των συνόρων, θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να προσέλθουν. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες και είναι εύκολη. Η επιλογή ευθύνης είναι μία επιλογή που ενθαρρύνει τη λαϊκή έκφραση ενισχύοντας παράλληλα τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Αναφερόμενος στους αγρότες, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα τους και πρόσθεσε ότι «τα θέματα θα μας απασχολήσουν εν όψει των ευρωεκλογών και σίγουρα θα απασχολήσουν και ευρωπαϊκό συμβούλιο».

Μέτσολα: «Σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δήλωσε: «Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. Εϊναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαική κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω».

Η κυρία Μέτσολα χαιρέτισε τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας, ενώ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. «ήταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε.

Διαβάστε ακόμη: