Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχαν μια στιχομυθία, εκτός διαδικασίας, στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεχωριστά, ο κ. Μητσοτάκης τα κάλεσε να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων των Ελλήνων της διασποράς με την Πατρίδα. Σε εκείνο το σημείο απευθύνθηκε στα έδρανα της Ελληνικής Λύσης, εγκαλώντας τον κ. Βελόπουλο. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Για εσάς τώρα, τι να πω, τι να σχολιάσω, δεν έχω κάτι να πω, την ίδια ρύθμιση την είχατε ψηφίσει πέρσι. Την ίδια…».

«Ακούσατε τι έχω πει;» ανταποκρίθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει, λέγοντας πως «τώρα ψηφίζετε “παρών” μάλλον έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα των εκλογών και το 0,7% που λάβατε από τους Έλληνες του εξωτερικού κι αλλάξατε τη στάση σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Αρκετά με την υποκρισία σας, νισάφι πια, αρκετά πια με τους πατριώτες της φακής», είπε χειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 25:03 κ.ε.:

Διαβάστε περισσότερα