O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030», εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρία για την βελτίωση της καθημερινότητας τους και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι άνθρωποι που αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας. Στόχος μας παραμένει να άρουμε τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν ακόμα για την κοινωνική ένταξή τους».

Υπενθύμισε τη συνάντηση «που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2018 και τότε παρουσίασα τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στον χώρο της αναπηρίας. Σου μίλησα για το προσωπικό βίωμα από την εμπειρία μου με τη μητέρα τμου η οποία σε μια περίοδο έντονων προκαταλήψεων μίλησε με ευθύτητα και εντιμότητα για το δικό της πρόβλημα σπάζοντας τότε το στίγμα που τότε αντιμετώπιζαν όλα τα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας».

«Αν η δική μου οικογένεια υπήρξε πιο τυχερή αναντήρητα, σε σχέση με το σύνολο τα προβλήματα της αναπηρίας τα γνωρίζω καλά. Γι’ αυτό αντιμετωπίζω αυτή την όψη της πολιτικής ως μια κεντρική υποχρέωση της πολιτείας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη φορά που συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ τις πολιτικές μας του ανακοίνωσα ότι τον συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με υπεύθυνο τον υπουργό Επικρατείας. Πετύχαμε πολλά για την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας, στη θέσπιση της αρχής προσβασιμότητας ένα χρόνιο αίτημα αλλά κυρίως στη διαμόρφωση μιας οριζόντιας στρατηγικής για τα ΑΜΕΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «κάναμε προσβάσιμη την Ακρόπολη στα ΑμεΑ και προχωρήσαμε στη θεσμόθετηση του προσωπικού βοηθού και για την ανακούφιση των σιωπηλών ηρώων, των οικογενειών τους».

«Δεν μπορεί, όμως, η πολιτική μας να περιορίζεται στην επιδοματική πολιτική γι’ αυτό 3.000 θέσεις απασχόλησης επιδοτήθηκαν για πολίτες αυτής της κατηγορίας και αυξήθηκαν τα επιδόματα για 200.000 δικαιούχους και όποτε η οικονομία μπορεί φροντίζουμε να επιστρέφουμε αυτό το μέρισμα ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι στο επόμενο νομοσχέδιο παράλληλα με την επιστολική ψήφο θα περιλαμβάνεται και διάταξη για τη μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική. Με αφορμή την ανακοίνωση για την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρώτοι ωφελημένοι εντός Ελλάδος θα είναι τα άτομα με αναπηρία: «Θα μπορείτε να ψηφίζετε από τα σπίτια σας χωρίς να ταλαιπωρήστε και αυτό είναι μια κατάκτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

«Ο δρόμος μας όμως παραμένει μακρύς και έχουμε δουλειά. Δεν μπορεί να είστε παρόντες στις εκλογές αλλά να είστε απόντες από τα αδιέξοδα πεζοδρόμιά μας. Δεν νοείται βοήθεια από το κράτος αν πρώτη η Τροχαία δεν κόβει αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «η πολιτική μας έχει συνέπεια και συνέχεια και θέλω να ευχαριστήσω για το πάθος που έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και την νέα προοπτική που δίνει ο Σταύρος Παπασταύρου».

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη δέσμευσή του και την προσωπική του αφοσίωση ότι «με γενναίες μεταρρυθμίσεις θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους με σύσσωμη την κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη σε αυτή την προσπάθεια. Θα είμαι πάντα δίπλα σας για να μας εντοπίζετε τις αδυναμίες και τους τομείς που πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Η ενότητα στην πράξη θα είναι η καθημερινή μας πυξίδα ώστε τα βήματα που κάνουμε σήμερα, αύριο να μετατραπούν σε άλματα».

Διαβάστε ακόμη: