O πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι έλεγε στο παρελθόν και τι έκανε τελικά».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σας μίλησα για τα σχέδιά μας για το μέλλον, γιατί θέλω αυτή η προεκλογική εκστρατεία να είναι μια εκστρατεία στην οποία θα μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με τους κομματικούς μας αντιπάλους, όλοι κρίνονται. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε χθες το πρόγραμμά του, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι έλεγε στο παρελθόν και τι έκανε τελικά. Εμείς θέλουμε να κριθούμε για αυτά τα οποία κάναμε αυτή την τετραετία».

«Αυτή την τετραετία μάς έτυχαν πολλά. Και σίγουρα κι εγώ όταν εκλέχθηκα πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στη διάρκεια της θητείας μου θα έπρεπε να αντιμετωπίσω μια πανδημία, μια μεταναστευτική εισβολή, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας. Μας έτυχαν πολλά. Είμαι όμως υπερήφανος γιατί κρατήσαμε τη χώρα ασφαλή, το τιμόνι της χώρας σταθερό, και η Ελλάδα είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν το 2019», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα υπάρχει μόνο μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης»

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το δίλημμα σε αυτή την κάλπη που έρχεται είναι πολύ απλό: Αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προκοπής, στον δρόμο της περαιτέρω περικοπής των φόρων, της αύξησης των συντάξεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ή θα γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή υπερφορολόγησης και δανεικών που κάποια στιγμή τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα κληθούν να πληρώσουν».

«Σήμερα υπάρχει μόνο μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: η Νέα Δημοκρατία ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι. Και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Κεφαλονιάς θα μας ξαναδώσουν, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που είχαμε το 2019, τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς, όπως είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και τις εννέα μονοεδρικές και ότι ο χάρτης της πατρίδας μας θα γίνει συνολικά γαλάζιος και θα μπορέσουμε να κάνουμε και ευχάριστες εκπλήξεις εκεί που δεν ήμασταν πρώτοι στις προηγούμενες εκλογές», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι επόμενος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά είναι το Αργοστόλι.

Διαβάστε περισσότερα