Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα στην Κεφαλονιά, έστειλε μήνυμα για τις θετικές επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο νησί, τόνισε πως «πληροφορήθηκα ήδη ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει πια τον αριθμό των αφίξεων στα αεροδρόμια της fraport σε σύγκριση με το 2019. Οπότε βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι καλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2019».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς όπου μιλώντας με εργαζομένους τους είπε: «Ήθελα να έρθω εδώ για να διαπιστώσω ο ίδιος τις αδυναμίες, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Θέλω να ευχαριστήσω, στο δικό σας πρόσωπο, όλους τους εργαζόμενους για το μεγάλο βάρος το οποίο σηκώσατε και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για ένα νοσοκομείο περιφερειακό σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση».

«Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το προσωπικό το οποίο θα έρθει στο νοσοκομείο, για τη λειτουργία -επιτέλους- της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, για την αναμόρφωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, για την ψυχιατρική, καλά κάνετε και το επισημαίνετε, διότι τα περιστατικά αυτά χρήζουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε και το ίδιο το παλιό κτίριο. Υπάρχει μια μελέτη να ενταχθεί στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι το καλύτερο παράδειγμα πως οι πόροι αυτοί διατίθενται τελικά για υποδομές που είναι προς όφελος όλων των ασθενών, αλλά πρωτίστως και των εργαζομένων».

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας με τους δημάρχους της Κεφαλονίας και της Ιθάκης.

Κικίλιας: Ρεκόρ τον Ιούνιο με 3,48 εκατ. αφίξεις ταξιδιωτών στα αεροδρόμια

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι οι αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και στα αεροδρόμια της Fraport ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000.

Ειδικότερα, οι αφίξεις φέτος τον Ιούνιο καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα (1.198.000 αφίξεις), ενώ είναι οριακά αυξημένες και συγκριτικά με τον Ιούνιο του “ανέφελου” 2019 (3.477.900 αφίξεις).