Θετικά είναι τα νέα που έρχονται αναφορικά με όλες τις φωτιές στις οποίες κλήθηκε να δράσει η Πυροσβεστική την Πέμπτη (14/7), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε ύφεση είναι οι φωτιές σε Σάμο και Κάρυστο Ευβοίας, ενώ έχει οριοθετηθεί στον Έβρο. Επίσης, υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στην Ηλεία, στην Κεφαλονιά, στο Τυμπάκι Ηρακλείου, στην Καβάλα και στα Τρίκαλα.

Πέντε είναι οι σημαντικές φωτιές στις οποίες καλείται να δράσει η Πυροσβεστική, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αυτήν τη στιγμή καίνε φωτιές σε Έβρο, Σάμο, Λέσβο, Πρέβεζα και Κεφαλλονιά, με τις δύο τελευταίες να είναι οριοθετημένη και υπό μερικό έλεγχο, αντίστοιχα. Σε όλες τις περιπτώσεις η Πυροσβεστική επιχειρεί τόσο με επίγειες όσο και με εναέριες δυνάμεις.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά στον Έβρο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτήν τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Προηγουμένως επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων μετέφερε μέλη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Συνδρομή παρέχουν και ο Ελληνικός Στρατός, όπως και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το θετικό είναι πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, το ανάγλυφο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση κάνουν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Αυτήν τη στιγμή το μέτωπο που απασχολεί και επικεντρώνονται οι προσπάθειες, είναι στον λόφο Πασά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, εκκενώνονται αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή.

Λεωφορεία έχουν καταφτάσει ήδη στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα ενώ ήδη επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο e-evros.gr, πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έγο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νότιο Έβρο.

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στην Σάμο

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σάμο, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) και είχε οριοθετηθεί σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το samosvoice, καπνοί υψώνονται στον Μαραθόκαμπο. Επιτόπου είχαν παραμείνει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που δίνουν τώρα νέα μάχη.

Το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία ωστόσο, αναζωπυρώθηκε.

Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.