Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi, τόνισε ότι «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων», καθώς «έχει κάνει μεγάλα άλματα προς τα εμπρός».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντική ημέρα για την και την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο, καθώς «ξεκινάει μια νέα εποχή», υπογραμμίζοντας ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως είπε «η οικονομική διάσταση της σύμπραξης είναι συμβατή με τις εθνικές ανάγκες. Θέλω να θυμίσω ότι το Δημόσιο παραμένει μέτοχος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με 33% και το 85% του ετήσιου τέλους παραχώρησης επιστρέφει στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τοπικά έργα».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο ίδιος όμιλος επενδύει παράλληλα και στο «πολύ σημαντικό λιμάνι του Ηρακλείου προσφέροντας ένα τίμημα 80 εκατ. ευρώ».

«Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων» πρόσθεσε.

«Θα τόνιζα και τη διάσταση της στρατηγικής συμμαχίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Ιταλία. Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη χώρα μας» ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας. Είναι μια σημαντική ψηφίδα στο μωσαϊκό της ανάπτυξης που συνθέτουν οι παραπάνω από 380 δράσεις του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Είναι ένα συνολικό πλάνο που χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να δρομολογηθεί όμως είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μέρος αυτής της δημιουργικής διαδρομής για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο του 21ου αιώνα. Η συμφωνία αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγαλύτερα άλματα από τη φθορά που λέει και ο εθνικός ποιητής για να φτάσει να προσελκύει σήμερα μεγάλους επενδυτές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να επενδύσουν στην πατρίδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι και είμαι σίγουρος ότι όταν θα ξαναβρεθούμε σε λίγα χρόνια εδώ θα τρίβουμε τα μάτια μας με την πρόοδο που θα έχει κάνει η Ηγουμενίτσα. Η Ελλάδα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να αξιοποιεί πλήρως τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα προς όφελος όλων των πολιτών», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: