Ο Μιθριδάτης και το νέο του τραγούδι «Για να μην στα χρωστάω» έγιναν viral στο ελληνικό Ίντερνετ.

Μιθριδάτης: «Για να μην στα χρωστάω»

Το νέο τραγούδι, ή μάλλον το short music film (μουσικό έργο μικρού μήκους, όπως το περιγράφει), που μόλις κυκλοφόρησε ο Μιθριδάτης, φαίνεται πως είναι μια δική του, οργισμένη, αντίδραση και κριτική για τις πάσης φύσεως κυβερνητικές πολιτικές.

Μιθριδάτης: Το νέο του τραγούδι «Για να μην στα χρωστάω» με «πολιτικό μήνυμα» που έγινε viral

Η κριτική του γνωστού Έλληνα ράπερ, σ’ αυτό το ομολογουμένως πρωτότυπο δημιούργημα, είναι ανηλεής και στοχευμένη.

Από τις ρίμες του δεν γλιτώνει κανένα από τα τελευταία μεγάλα γεγονότα στη χώρα και κυρίως αυτό της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ένα κομμάτι με το τι βιώνουμε στην Covid εποχή»

Ο Μιθριδάτης πριν κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τραγούδι είχε δηλώσει και προϊδεάσει: «Τον τελευταίο καιρό, γράφω ένα καινούργιο κομμάτι. Είχα σκοπό να μην ασχοληθώ με αυτό που βιώνουμε, αλλά τελικά θα ασχοληθώ. Είναι ένα κομμάτι με θέμα το τι βιώνουμε στην Covid εποχή. Δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην πανδημία, αλλά στα αποτελέσματα που φέρνει. Το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία και ο κορωνοϊός. Οι πρωταγωνιστές είναι το θεματάκι μας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συμπεριφορισμός μας εν καιρώ πανδημίας. Η πανδημία είναι το φόντο. Πώς είναι στο «Walking Dead» τα ζόμπι που είναι ουσιαστικό το σκηνικό, το περιβάλλον; Η πλοκή είναι μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι γίνεται και με την πανδημία. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και κοινωνική διαχείριση. Είτε από την κυβέρνησή μας είτε από το λαό μας. Αυτό ετοιμάζω αυτή την στιγμή και πολύ σύντομα θα έχω την χαρά να το μοιραστώ μαζί σας».

Τελικά, μόλις το τραγούδι κυκλοφόρησε κατάφερε, λόγω των στίχων του, μέσα σε λίγες ώρες να γίνει viral.

«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι ένα φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο, μια Πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα κάθε ορντινάντζα, δευτεράντζα για μπροστάντζα…»

«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ»