Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, και συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες.

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης ανάφερει σε ανάρτησή του:

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και να συνομιλήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες. Μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Νέες ταυτότητες: Πόσο θα κοστίζουν – Η ημερομηνία λήξεως

Από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας.

Με μορφή πιστωτικής κάρτας θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες από τον Σεπτέμβριο. Το κόστος τους θα είναι 10 ευρώ και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μηταράκη, η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα