Σε συνέντευξή του στο OPEN, ο κ. Μηταράκης κλήθηκε να σχολιάσει την θέση της Νίνας Κασιμάτη σχετικά με την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «ήταν προκλητικό ότι η κυρία Κασιμάτη επιτέθηκε στο θύμα και υποστήριξε τον θύτη της απαράδεκτης λεκτικής επίθεσης του κ. Πολάκη, που ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε και, ουσιαστικά καταδεικνύει ότι υπάρχει ένα σχέδιο τώρα επιστροφής του Πολάκη».

Απευθυνόμενος στο μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο που συμμετείχε στο πολιτικό πάνελ, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «σας θυμίζω ότι πρόσφατα διεγράφη βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία για τη συμπεριφορά του. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα συμπεριφορών. Σας θυμίζω ότι όταν εγώ έκανα κάτι το οποίο θεωρήθηκε λάθος, υπέβαλα εγώ την παραίτησή μου».

«Δεν έχω αγωνία για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει όμως μεγάλη σημασία για τη χώρα το ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση που θα πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να επιστρέψει στον Πολακισμό. Η συνέντευξη της κυρίας Κασιμάτη δίνει ένα μήνυμα για το τι θα συμβεί στην πολιτική», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Σε ότι αφορά την επιλογή προσώπων στην ηγεσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «προφανώς δεν έχουμε καμία παρέμβαση ή επιλογή για το ποια θα πρέπει να είναι η ηγεσία των κομμάτων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εξωκοινοβουλευτικοί στην αντιπολίτευση μειώνουν το επίπεδο συζήτησης στο Κοινοβούλιο, γιατί οι συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών, αν δεν είναι βουλευτές οι αρχηγοί των κομμάτων προφανώς δημιουργεί ένα ζήτημα. Αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής πλέον των μελών των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε ακόμη: