Η μεν JP Morgan προβλέπει ότι το αργό πετρέλαιο θα σκαρφαλώσει στα 380 δολάρια το βαρέλι από τα 120 ενώ η Citigroup εξίσου μεγάλη και υποτίθεται σοβαρή προβλέπει και μάλιστα με βεβαιότητα ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα έχει υποχωρήσει στα 60-70 δολάρια το βαρέλι μέχρι το φθινόπωρο.

Δεν ξέρω ποιος από τους δυο έχει δίκιο (εύχομαι η δεύτερη) αλλά μάλλον πρέπει να σοβαρευτούν αμφότεροι αλλιώς θα μας ρίξουν στα ηρεμιστικά.

Εν μέσω αυτών των δεδομένων, οι δείκτες των αγορών κινούνται με ψυχραιμία επί του παρόντος, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα, όπως το ενεργειακό δελτίο στην Ευρώπη, δεν θα συμβούν. Πάλι καλά…

Η Goldman Sachs: προβλέπει στο 1,75% το επιτόκιο του ευρώ

Ενδιαφέρει ελληνικές τράπεζες και υποψήφιους επενδυτές: αναφορικά με τις ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για ευελιξία στις επανεπενδύσεις του προγράμματος αγορών ομολόγων αλλά και του νέου μηχανισμού στήριξης, η Goldman Sachs θεωρεί ότι η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη θετική επίπτωση από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες.

Επίσης ο μεγάλος αμερικανικός οίκος σε ανάλυσή του διατηρεί την πρόβλεψή της ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β. τις προσεχείς ημέρες και θα ακολουθήσουν αυξήσεις 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει «αναμένουμε επιστροφή σε πιο ήπιο ρυθμό με τελικό επιτόκιο 1,75%».