Τις τιμές – στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών μειώνει η Goldman Sachs, ενώ ξεκινά την κάλυψη για την Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ορίζει τιμή – στόχο στα 3,95 ευρώ (+33% από τα τρέχοντα επίπεδα) για την Εθνική Τράπεζα και σύσταση buy, για την Eurobank στα 0,92 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank στα 1,07 ευρώ, από 1,74 ευρώ προηγουμένως, και για τηνΠειραιώς στα 0,84 ευρώ, από 1,80 ευρώ προηγουμένως.

«Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να επιδεικνύουν πρόοδο όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των NPEs, τη δημιουργία κεφαλαίων και κεφαλαιακών αποθεμάτων κατά το πρώτο τρίμηνο, παρέχοντας καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στις βασικές λειτουργικές τάσεις και αναμένουμε συνέχιση των τάσεων και το δεύτερο τρίμηνο», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Υποβαθμίζει εκτιμήσεις για κερδοφορία

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 9% την περίοδο 2023-24, αντανακλώντας τις επιπτώσεις του υψηλότερου πληθωρισμού και των τιμών των εμπορευμάτων.

Πλέον χρησιμοποιεί δείκτη CοE 15% για την Alpha/Eurobank/ΕΤΕ και 17% για την Πειραιώς (από 12% προηγουμένως).

Επίσης, ενσωματώνει τον αντίκτυπο των αλλαγών της νομισματικής πολιτικής στις αποτιμήσεων χαρτοφυλακίου ομολόγων στο CET1 και πλέον χρησιμοποιεί έναν δείκτη κεφαλαίου στόχου 14% στο μοντέλο ROTE/CοE προσαρμοσμένου κεφαλαίου (έναντι 13% προηγουμένως).