Παρά τα μεγάλα μέτωπα που ανοίγονται μπροστά στην κυβερνητική πορεία των τελευταίων μηνών, η διαχείριση Μητσοτάκη απέναντί τους είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών άλλες σταμάτησαν άλλες προχωρούν αλλά στην ουσία οι έλληνες αγρότες έλαβαν κάποια θετικά μέτρα, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πάρθηκαν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδωσε 6 μέτρα (επιστροφή ΕΦΚ, νέα έκπτωση στο ρεύμα, ρύθμιση χρεών, 10.000 ευρώ νέα αρωγή κ.α) ενώ και ευρωπαϊκά έχει διατηρήσει τους ίδιους πόρους στην ΚΑΠ όταν άλλες χώρες έχουν πάρει μειωμένα κονδύλια.

Τις εντυπώσεις τις έχει κερδίσει και από εδώ και πέρα οι αγρότες δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο θετικά από την κοινωνία όπως στην αρχή.

Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει νέα μέτρα για άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι νέοι αλλά και τα ζευγάρια καθώς θα μιλήσει για τη στεγαστική πολιτική και το δημογραφικό.

Τα μη κρατικά Πανεπιστήμια θα προχωρήσουν

Στο μέτωπο των καταλήψεων, οι σαφείς εντολές του προς το υπουργείο Παιδείας ήταν να προωθηθούν οι ψηφιακές εξετάσεις ώστε να μην χαθεί η εξεταστική.

Σιγά σιγά οι καταλήψεις ματαιώνονται ενώ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα προχωρήσει και θα συζητηθεί εκτενώς και στην δημόσια διαβούλευση και στην βουλή με τις δημοσκοπήσεις να βρίσκουν την πλειοψηφία του κόσμου υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι εντάσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια έφυγαν από τη ΝΔ

Στο μέτωπο του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια η συζήτηση μέσα στη ΝΔ έχει σταματήσει καθώς έχει γίνει κατανοητό ότι είναι ακλόνητη πρόθεση της κυβέρνησης για να κλείσει αυτό το ζήτημα – το οποίο το ανάγει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα προβλήματα πλέον έχουν μεταφερθεί σε άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ που «παλεύει» να κλείσει τις εσωκομματικές διαφωνίες του.

Κλείνει το μέτωπο της οπαδικής βίας

Στο μέτωπο της οπαδικής βίας ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα που θα έχουμε στα γήπεδα κατά την διεξαγωγή αγώνων και από 16 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπόσχεται με τις αλλαγές στις κάμερες και στην ταυτοπροσωπία των οπαδών να κλείσει αυτή τη χρονίζουσα πληγή.

Οι ποινές παράλληλα θα κάνουν τις ίδιες τις αθλητικές ομάδες πολύ πιο προσεκτικές στο ποιους «βάζουν» μέσα στα γήπεδα.

Η Ελλάδα κέρδισε κονδύλια για φυσικές καταστροφές και μεταναστευτικό

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής τέθηκαν και άλλα ζητήματα στα οποία η ελληνική πλευρά ικανοποιήθηκε πλήρως.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα πάρει ό,τι της αναλογεί από τα πρόσθετα κονδύλια σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, δηλαδή αύξηση κατά 2 δισ του φακέλου για τη χρηματοδότηση της μετανάστευσης.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός «θα έχουμε πρόσθετους πόρους γιατί κάνουμε μια ευρωπαϊκή δουλειά στα σύνορα της πατρίδας μας με την Τουρκία και απαιτείται και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Επίσης, η ελληνική πλευρά ικανοποιήθηκε πλήρως με την αύξηση κατά 1,5 δις ευρώ του ειδικού ταμείο για φυσικές καταστροφές το οποίο να θυμίσουμε το είχε θέσει ο Πρωθυπουργός σε προηγούμενες συνόδους μετά τη μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία.

Επιβεβαίωση της προσπάθειας οι πρόσφατες μετρήσεις

Συνολικά, το κυβερνητικό επιτελείο παρά την βαριά ατζέντα που έχει ανοίξει βρίσκει τα πατήματά του και αντιμετωπίζει τα μέτωπα.

Το πιστοποιούν και οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όλες και η προχθεσινή της Pulse δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί τα ποσοστά της γύρω στο 36% παρά τα μεγάλα μέτωπα (και φυσικά το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας) ενώ πολύ κοντά και χαμηλά βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που χάνουν και από μισή μονάδα ενώ στην πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αθροίζουν μόλις 24% .

Διαβάστε ακόμη: