Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Είναι ένας τρομερός αθλητής και επιβεβαίωσε και στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε ξανά βαλβίδα, αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του αφού έκανε 8,10. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Χάρισον με 8,15μ., όσο και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. Ο 23χρονος άλτης απάντησε όμως και με άλμα στα 8,15 βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου άλματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ., βγάζοντάς τον προσωρινά εκτός βάθρου.

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μίλτος Τέντογλου: Το χρυσό αγόρι 

Λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν πίστευε πως μπορεί να κάνει τόσο μεγάλα πράγματα με δεδομένου πως ασχολούνταν με το παρκούρ και έκανε προπονήσεις «για πλάκα». Κανείς, εκτός από τον Ευάγγελο Παπανίκο, ο οποίος διέκρινε το ταλέντο του και τις αλτικές του ικανότητες βλέποντάς τον να κάνει παρκούρ με τους φίλους του στα Γρεβενά σε ηλικία 15 ετών.

Αφού κατάφερε να τον βάλει στα γήπεδα και τις προπονήσεις, το ταλέντο του φάνηκε ευθύς αμέσως. Το θέμα ήταν να το πάρει στα σοβαρά και ο έφηβος τότε Τεντόγλου, που πήγαινε στις προπονήσεις για «πλάκα». Ναι μεν του άρεσε ο στίβος, αλλά δεν είχε στο μυαλό του τον πρωταθλητισμό, καθώς δεν ήθελε να δεσμεύεται.

Από μικρή ηλικία ήταν ιδιαίτερα αθλητικός τύπος, ενώ ασχολούνταν με τον χορό και το freerunning.

Με τον καιρό άρχισε να πηγαίνει σε αγώνες και να έχει διακρίσεις, ενώ άρχισε να προπονείται στο ΟΑΚΑ με τον Γιώργο Πομάσκι.

Αποκορύφωμα στην καριέρα του ως έφηβος δε, ήταν το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων το 2016 στο Μπίντγκοζ και το χρυσό μετάλλιο έναν χρόνο αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήγων στο Γκροσέτο.

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, πάντα πίστευε στις δυνατότητές του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά αν το θέλει.

Έτσι κι έγινε, καθώς στο πρώτο του άλμα στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέτυχε την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

Σήμερα κατάφερε το ακατόρθωτο. Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το έκτο και τελευταίο άλμα του στον τελικό του μήκους, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Μιλτος Τεντογλου

 

Το Twitter αποθεώνει τον  Ολυμπιονίκη

Ο Μίλτος Τεντόγλου, εκτός από κορυφαίος αθλητής στο μήκος, απέδειξε πως ξέρει να κάνει και μοναδικές εισόδους, κλέβοντας την παράσταση.

Ο έλληνας αθλητής, προτού γράψει ιστορία και κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά ηλίου και… ιδιαίτερο στυλ στην παρουσίασή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη συνέχεια, ο άλτης από τα Γρεβενά έσκυψε και έβαλε τη γροθιά του στο έδαφος, όπως κάνουν οι αθλητές του σούμο στην Ιαπωνία.

Από τους 12 του τελικού σίγουρα ήταν αυτός που… ξεχώρισε στην παρουσίαση, με το Twitter να σχολιάσει ποικιλοτρόπως την εμφάνισή του αποθεώνοντας τον έλληνα αθλητή.

Δεν πιστεύω  πως το έκανα

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε… άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.