Τίτλους τέλους στην προσωπική πολιτική διαδρομή που κράτησε 24 έτη έβαλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραδίδοντας την βουλευτική του έδρα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η είδηση της παραίτησης του πρώην υπουργού και βουλευτή Δυτικού τομέα Αθηνών έσκασε ως βόμβα στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, φαίνεται όμως πως για τον ίδιο ήταν απλά το δεύτερο βήμα μιας πορείας που είχε σχεδιάσει προ καιρού και η οποία δεν έχει καμία σχέση με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την πολιτική καθώς επιθυμεί να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει διοικητική θέση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η πληροφορία της παραιτήσεως κυκλοφορούσε από το πρωί της Πέμπτης ωστόσο κανείς δεν την επιβεβαίωνε. Το έπραξε ο ίδιος αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καμία σχέση με τον γάμο ομόφυλων

Ο κ. Βαρβιτσιώτης παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θέλει να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας στην χώρα μας και να βοηθήσει την πρωτοκαθεδρία που έχει η Ελλάδα στην θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες για ενασχόλησή του με τη ναυτιλία στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι η στιγμή στην οποία πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο και θα ήθελα να επιστρέψω πάλι πίσω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο: να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στη θάλασσα να τη βλέπουμε και στην ξηρά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στην συνέχεια απάντησε στη φήμη που κυκλοφόρησε και ήθελε τον ίδιο να παραιτείται γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως είπε, ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση τότε που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ερωτηθείς, εάν η αποχώρησή του οφείλεται σε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι γεννήθηκε στην πολιτική και γνωρίζει ότι έχει και καλές και κακές στιγμές. «Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση, τόνισε» και ευχαρίστησε τους πολίτες που, όπως είπε, «με έστειλαν 11 φορές στο Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω». «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη», σημείωσε επίσης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε για τον πρωθυπουργό: «Τον είδα σήμερα το πρωί, του ανακοίνωσα την παραίτησή μου και τον ευχαριστώ κιόλας για τα θερμά του λόγια, που θύμισε και τη μακρόχρονη φιλία μας».

Ποιος παίρνει την βουλευτική έδρα του Βαρβιτσιώτη

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επιλαχών που παίρνει την έδρα του κ. Βαρβιτσιώτη στον Δυτικό Τομέα Αθηνών είναι ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από υπουργίας ναυτιλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από το τραγικό περιστατικό με τον Αντώνη Καργιώτη τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon αξιωματικοί του πλοίου την ώρα του απόπλου με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό και να χάσει τη ζωή του. Ο τότε υπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος είχε υποβάλλει την παραίτησή του.

Στους λόγους της παραίτησής του τότε, ανέφερε ότι είχε γίνει «στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει».

Νωρίτερα είχε ζητήσει την καρατόμηση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του διοικητή του Α’ λιμενικού τμήματος του Πειραιά, καθώς πόρισμα ΕΔΕ τους επέρριπτε ευθύνες.

Διαβάστε ακόμη: