Αίσιο τέλος έλαβε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των 17 επιβαινόντων από το σκάφος, το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Μήλο.

Το ναυάγιο συνέβη σύμφωνα με το Λιμενικό 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA όλα τα άτομα βρίσκονταν στη θάλασσα. Ενώ στην περιοχή έσπευσαν για τη διάσωση των επιβαινόντων τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης στον ΣΚΑΪ, το σημείο είναι δύσκολο και βρίσκεται ανάμεσα στην Αντίμηλο και την Φαλκονέρα.

Όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για θαλαμηγό με σημαία Μεγάλης Βρετανίας ενώ άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες βύθισής της.

Βυθίστηκε σκάφος στη Μήλο – Περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα οι ναυαγοί

Τα σκάφη έκαναν προσπάθειες να περισυλλέξουν τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκο Κοκκάλα, δίπλα στη θαλαμηγό που έχει βυθιστεί έσπευσε επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο για την περισυλλογή τους.

Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυλλέχθηκαν οι 17 Έλληνες επιβαίνοντες της θαλαμηγού, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι.