Φλούδες μπανάνας, κονσέρβες ντομάτας και αυγά ήταν μεταξύ των σκουπιδιών που εκτοξεύτηκαν πάνω στα μοντέλα κατά τη διάρκεια της πασαρέλας τους στο Μιλάνο για τον οίκο AVAVAV, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές σκηνικό για τα δεδομένα της μόδας.

Την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο, η επίδειξη της AVAVAV κατέληξε σε χάος, καθώς το κοινό άρχισε να πετάει σκουπίδια την ώρα που τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα.

Η «βρώμικη» αυτή παρουσίαση ήταν εμπνευσμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας της μόδας αλλά και από το διαδικτυακό μίσος που έχει δεχτεί η σχεδιάστρια Μπεάτε Κάρλσον από τότε που ίδρυσε τον οίκο το 2019.

Στο παρελθόν η σχεδιάστρια είχε παρουσιάσει μια συλλογή που διαλύθηκε την ώρα που περπατούσαν τα μοντέλα και την περασμένη σεζόν, παρουσίασε μία εξίσου επεισοδιακή επίδειξη.

Μιλάνο: Γιατί συμφώνησαν τα μοντέλα να συμμετέχουν

Η AVAVAV είναι γνωστή για την εξαιρετικά δημιουργική προσέγγιση της στην παρουσίαση των επιδείξεών της, με κάθε μία από αυτές να καταφέρνει να ξεσηκώνει το διαδίκτυο.

«Αυτό δεν είναι μόδα», ανέφεραν αμέτρητα σχόλια που προβλήθηκαν στην οθόνη κατά τη διάρκεια της πασαρέλας, τα οποία αφορούσαν hate comments που λαμβάνει στα social media η σχεδιάστρια. «Ναι, αυτό είναι σκουπίδι», ανέφεραν κάποια άλλα.

Μετά την επίδειξη οι χρήστες του Instagram έγραψαν στα σχόλια για το πώς η κατάσταση αποσπούσε την προσοχή από τα «βαρετά» ρούχα. Παράλληλα κατηγόρησαν την σχεδιάστρια για τη μεταχείριση των μοντέλων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AVAVAV (@avavav)

Στα παρασκήνια, ωστόσο, αρκετά από τα μοντέλα είπαν ότι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του casting για το τι θα συνέβαινε στο show και συμφώνησαν να συμμετάσχουν.

Εξάλλου, δεν είναι μόνο οι σχεδιαστές που αντιμετωπίζουν την οργή των χρηστών του διαδικτύου, καθώς και τα μοντέλα υφίστανται καθημερινά τον διαδικτυακό «βιτριολισμό».

Μιλάνο: Είχαν προσληφθεί ηθοποιοί για να πετάξουν τα σκουπίδια

Πρώτοι τα σκουπίδια στα μοντέλα πέταξαν ηθοποιοί που είχαν προσληφθεί για να το κάνουν στο πλαίσιο του event, αλλά στη συνέχεια συμμετείχαν κι άλλοι από το κοινό.

Μέχρι το τέλος της επίδειξης, η πασαρέλα ήταν εντελώς καλυμμένη με σκουπίδια, ενώ οι εμφανίσεις των μοντέλων είχαν πιτσιλιστεί με κονσερβοποιημένες ντομάτες, μουστάρδα και αυγό.

Από όλο αυτό δεν «γλύτωσε» η σχεδιάστρια, καθώς όταν βγήκε από τα παρασκήνια για να υποκλιθεί, ένα μέλος της ομάδας της όρμησε προς το μέρος της και της πέταξε στο πρόσωπο μια πίτα.

Μετά την παράσταση, σκουπίζοντας την κρέμα από τα μάτια της, είπε ότι η παρουσίαση ήταν «κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένη από τον Μεσαίωνα, όταν οι άνθρωποι πετούσαν σάπιες ντομάτες σε παραστάσεις που δεν τους άρεσαν».

Πλέον έχουν γραφτεί ατελείωτες αράδες για την κατάσταση της μόδας το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα τα σχόλια επικεντρώνονται από τους γρήγορους ρυθμούς της μόδας μέχρι και το πώς οι επιδείξεις πασαρέλας πλέον γίνονται περισσότερο για τις διασημότητες που κάθονται στην πρώτη σειρά παρά για τις ίδιες τις συλλογές.

Διαβάστε ακόμη: