Επιστροφή στο Μιλάνο για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός, πριν λίγους μήνες, τον Ιούνιο του 2023, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με τη φανέλα της Μίλαν. Ωστόσο, όπως έγινε σήμερα επίσημο, ο Σουηδός είναι ξανά με τους «Ροσονέρι» αλλά αυτή την φορά όχι ως ποδοσφαιριστής.

Ο Ιμπραΐμοβιτς θα συνεργαστεί στενά με τους κύριους ιδιοκτήτες της ομάδας, τη «RedBird Capital Partners». Σύμφωνα με το «Financial Times», ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ενταχθεί στην ομάδα ως σύμβουλος της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της Μίλαν.

Ο ίδιος ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωσε: «Η RedBird έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητές, ομάδες και επιχειρηματίες στον κόσμο για τη δημιουργία επιχειρήσεων με νόημα και αντίκτυπο. Ανυπομονώ να συμβάλλω στις επενδυτικές τους δραστηριότητες σε όλες τις ιδιοκτησίες τους στον χώρο του αθλητισμού, των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγία».

Η Red Bird αγόρασε ένα ποσοστό 99% στη Μίλαν το 2021 για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει αλλάξει την τύχη της ομάδας μετά τις δυσκολίες της την τελευταία δεκαετία. Οι γίγαντες της Serie A κέρδισαν το Πρωτάθλημα τη σεζόν 2021/22 και έφτασαν στον ημιτελικό του Champions League την περασμένη σεζόν. Διαθέτουν επίσης μερίδια στη «Fenway Sports Group», η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ.

Η Μίλαν, που βρίσκονται προς το παρόν στην τρίτη θέση της Serie A, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ, θα αγωνιστούν την Τετάρτη απέναντι στη Νιούκαστλ, στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champions League. Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να προκριθούν στην επόμενη φάση και σίγουρα θα δώσουν το… 110% στην αναμέτρηση. Έπειτα, θα φιλοξενήσουν τη Μόντσα για το Πρωτάθλημα και μετά ακολουθούν τα ματς με Σαλερνιτάνα και Σασουόλο.

Διαβάστε ακόμη: