Μικτά ήταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις.

Ο περιφερειακός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,1% περίπου το μεσημέρι.

Οι μετοχές της τεχνολογίας διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,6%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,5% αφού η Nokia μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους και τα αποτελέσματα της Ericsson υποτονικά. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν πτώση 1,1% και τα αποθέματα εξόρυξης 0,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7477.12 μονάδες θετικός κατά 0,50%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται οριακά πτωτικά κατά 0,07%, στις 16129.46 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,34%, στις 7395.07 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28788.16 μονάδες σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9489.7 μονάδες θετικός κατά 0,12%.

Ο Stoxx σημείωσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών του σε σχεδόν τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο αυτή την εβδομάδα καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ εμφανίστηκαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο και υποδηλώνουν σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η βρετανική λίρα κινείται για εβδομαδιαία άνοδο 2%, καθώς διατηρεί το υψηλό 15 μηνών

Η στερλίνα ήταν 0,17% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής στα 1,311 $, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία για εβδομαδιαία άνοδο περίπου 2,3% μετά το υψηλό 15 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Το βρετανικό νόμισμα ξεπέρασε το επίπεδο των 1,3 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 την Πέμπτη, ενισχυμένο από την πτώση του δολαρίου καθώς οι επενδυτές έκαναν στοιχήματα στην Federal Reserve μετά από ηπιότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ως άλλη “Κασσάνδρα” η Τράπεζα της Αγγλίας για τις δόσεις των στεγαστικών, σοβαρές αυξήσεις μέχρι το 2026

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν επίσης δείκτες που θα προβληματίσουν την Τράπεζα της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αύξησης των μισθών, ενώ η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, λιγότερο από το αναμενόμενο.

Διαβάστε περισσότερα