Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανάμεικτες την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό μετά τις θετικές συναλλαγές την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  έμεινε σταθερός στις απογευματινές συναλλαγές, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μικτά. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών κατέγραψαν κέρδη, σημειώνοντας αύξηση 0,9%, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 0,5%.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο στο 3,9%, από 4,6% τον Οκτώβριο, έδειξαν επίσημα στοιχεία την Τετάρτη, προσθέτοντας πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια το 2024. Ο FTSE 100 εκτινάχθηκε 1,3% σε συνέχεια της ανακοίνωσης, αγγίζοντας το υψηλό τριών μηνών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,25% και είπε ότι η νομισματική πολιτική «είναι πιθανό να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένη χρονική περίοδο».

Οι αγορές της Ασίας σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, με τις μετοχές της Ιαπωνίας να επεκτείνουν τα κέρδη σε άλλη μια συνεδρίαση, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε αμετάβλητη την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική στην τελευταία της συνεδρίαση φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κυμαίνονταν κοντά στην ισοπεδωτική γραμμή κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από τους κύριους μέσους όρους που βασίστηκαν στο ισχυρό τους ράλι μέχρι το τέλος του 2023.

Οι μετοχές της Argenx σε πτώση 26% ενώ η Telecom Italia καταγράφει άνοδο 6%

Η ολλανδική εταιρεία βιοτεχνολογίας Argenx βρέθηκε τελευταία στη λίστα του Stoxx 600 την Τετάρτη, σημειώνοντας βουτιά 26%, αφού είπε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών σε τελευταίο στάδιο ενός από τα φάρμακα ανοσοθεραπείας της δεν πέτυχαν τους στόχους της.

Η Telecom Italia, εν τω μεταξύ, ανέβηκε 5,8%, ανακτώντας τις πρόσφατες ζημίες μετά την καταγγελία της Vivendi κατά της εταιρείας για την πώληση του δικτύου σταθερής της, NetCo.

Διαβάστε ακόμη: