Ένα αγοράκι από τη Γερμανία, έχει προκαλέσει διεθνώς αίσθηση με το ταλέντο του στη ζωγραφική, καθώς πίνακές του με άλογα, γάτες και πάπιες έχουν πουληθεί για χιλιάδες ευρώ.

Ο 2χρονος αποκαλούμενος «μικρός Πικάσο», Laurent Schwarz, από τη Βαυαρία, εισπράττει μέχρι και 6.500 ευρώ στη διεθνή αγορά χάρη στα πολύχρωμα έργα του.

Οι πίνακες του Laurent έχουν έναν αέρα επαγγελματισμού, κάνοντάς τους να φαίνονται αξιόλογοι για γκαλερί χάρη στην αφηρημένη ποιότητά τους.

Πώς ξεκίνησε να ζωγραφίζει ο μικρός

Η περήφανη μητέρα του, Lisa Schwarz, 32 ετών, συνειδητοποίησε ότι ο μικρός Laurent είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Υπήρχε ένα δωμάτιο ζωγραφικής στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να τον βγάλουμε από εκεί», δήλωσε στους Times.

Όταν επέστρεψαν στην πατρίδα, η Lisa αποφάσισε να στήσει ένα στούντιο για τον γιο της που αγαπάει τη ζωγραφική, στο οποίο έμενε συνέχεια.

Τα έργα τέχνης άρχισαν να πληθαίνουν γρήγορα, καθώς ο Laurent δημιουργούσε τον έναν πίνακα μετά τον άλλον στο ειδικό του δωμάτιο.

Η Lisa ήταν τόσο περήφανη για τα έργα του που δημιούργησε μία σελίδα στο Instagram αποκλειστικά για να μοιράζεται την τέχνη του γιου της.

Ένας από τους πρώτους πίνακες που ανέβασε ήταν ένα έργο με τίτλο «Τα δάχτυλα» – ένα μείγμα από κόκκινα, κίτρινα και μπλε, που θα ταίριαζε τέλεια σε έναν τοίχο της πινακοθήκης Tate Modern.

Μετά την πρώτη ανάρτηση που μοιράστηκε με τον κόσμο, η Lisa αποκάλυψε ότι «προκάλεσε πραγματικό hype» και τα likes και τα follow έπεσαν γρήγορα.

Η σελίδα του Laurent έχει προσελκύσει περισσότερους από 28.500 ακόλουθους, ενώ στα σχόλια των αναρτήσεων του υπάρχουν περισσότερα από 400 σχόλια που τον επαινούν για το ταλέντο του.

Η γρήγορη άνοδος στη φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώθησε τη Lisa να αρχίσει να πουλάει κάποια από τα έργα του γιου της σε έναν ιστότοπο με την ονομασία laurents.art.

Οι πίνακές του σε εκθέσεις και γκαλερί

Οι ακρυλικοί πίνακές του σε καμβά κέρδισαν το ενδιαφέρον ακόμη και στη μεγαλύτερη έκθεση τέχνης του Μονάχου ART MUC, τον Απρίλιο, και πωλήθηκαν σε αγοραστές από τη Βρετανία έως τις Μπαχάμες.

Μια γκαλερί τέχνης της Νέας Υόρκης προσέγγισε επίσης τη μαμά του μικρού με την προσφορά να εκθέσει τα έργα του Laurent, ενώ η πρώτη vernissage (σσ: το «άνοιγμα» μιας έκθεσης – ζωγραφικής, γλυπτικής κ.λπ.- σε επιλεγμένο κοινό πριν από την ημερομηνία που η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από κάθε ενδιαφερόμενο και ανοιχτή στο κοινό) του δίχρονου θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Neubeuern, το χωριό καταγωγής του στις Άλπεις, τον Αύγουστο.

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Laurent από την παραγωγή των έργων του τον δείχνουν να χρησιμοποιεί εργαλεία όπως πινέλα, ρολά, σπάτουλες και τα δάχτυλά του για να ζωντανέψει το έργο του.

«Είναι αφηρημένα έργα και το ασυνήθιστο είναι το πώς ενσωματώνει διακριτές φιγούρες σε αυτά, κάτι που μας αναφέρουν συχνά οι άνθρωποι και το οποίο τα κάνει τόσο δημοφιλή», δήλωσε η Lisa, η οποία είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας εσωτερικού σχεδιασμού με τον σύζυγό της, Philipp.

Η μητέρα επεσήμανε επίσης ότι σε πολλά έργα φαίνεται η αγάπη του για τα ζώα -ιδιαίτερα για τους ελέφαντες, τους δεινόσαυρους και τα άλογα- καθώς και το πάθος του για τη χρήση ζωηρών χρωμάτων.

Οι πίνακες που έχουν μπει στα σπίτια των τυχερών αγοραστών περιλαμβάνουν το «The Blue Horse», ένα έργο 31,5 επί 39,4 ιντσών που απεικονίζει ένα άλογο μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων.

Ένας άλλος πίνακας που έχει πουληθεί έχει τίτλο The Cat και είναι ένας στροβιλισμός από μπλε και ροζ αποχρώσεις από τον οποίο μια γάτα κοιτάζει με ένα μεγάλο, βολβοειδές μάτι.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των πινάκων μεταφέρονται κατευθείαν σε έναν λογαριασμό για τον Laurent, στον οποίο θα έχει πρόσβαση όταν γίνει 18 ετών, δήλωσε η Lisa. Είναι εντελώς στο χέρι του πότε και τι θα ζωγραφίσει», πρόσθεσε η Lisa.

«Μερικές φορές δεν έχει όρεξη για ζωγραφική και δεν πατάει το πόδι του στο στούντιό του για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, αλλά ξαφνικά τον πιάνει και λέει: ‘Μαμά, ζωγραφιά’».

Διαβάστε ακόμη: