Μικρή μείωση στα τιμολόγια ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το Μάϊο ρίχνοντας στα 15,9 λεπτά την οικιακή κιλοβατώρα και ακολούθησαν αντίστοιχα οι άλλοι προμηθευτές.

Η ΔΕΗ  για τις οικιακές καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες ανακοίνωσε την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,159 ευρώ από 0,165 ευρώ τον Απρίλιο.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η ανταγωνιστική χρέωση της εταιρείας καθορίστηκε στα 0,171 από 0,177 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο.

Οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν φυσικά την κρατική επιδότηση από του Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν τον οδηγό  για τις χρεώσεις και των υπολοίπων παρόχων που ανακοινώνονται σταδιακά στη ΡΑΑΕΥ και στις ιστοσελίδες τους.

Η Elpedison προσφέρει το πρόγραμμα ELPEDISON ECONOMY στα 0,1250 ευρώ/KWh και το πρόγραμμα ElectricityHome Day στα 0,2150 ευρώ/KWh.

Η χρέωση της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ είναι 0,13 ευρώ ανά KWh, όσο και τον Απρίλιο. Όπως και τον προηγούμενο μήνα, η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 0,10 ευρώ ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας.

Η Ήρων ανακοίνωσε τιμή στα 0,1940 ευρώ για το πρόγραμμα Generous Home που με την έκπτωση συνέπειας διαμορφώνεται σε 0,1552 ευρώ. Στο νέο πρόγραμμα SIMPLY GENEROUS Home η τιμή είναι στα 0, 1420 λεπτά ανά κιλοβατώρα με δώρο 10% στην ποσότητα κατανάλωσης (χωρίς το δώρο, η τιμή είναι 0,1580 ευρώ).

Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 0,19 ευρώ ανά kWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, όσο και τον Απρίλιο. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας μειώνεται στα 0,13 ευρώ. Η εταιρεία έχει λανσάρει ένα επίσης πρόγραμμα (Protergia Οικιακό Value), με χρέωση στα 0,13 ευρώ ανά kWh τον Μάιο, χωρίς έκπτωση συνέπειας.

H VOLTERRA ανακοίνωσε χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ίση με 0,18800 €/kWh.

Η Volton προσφέρει το πρόγραμμα Volton Energy Control διαμορφώνεται στα 0,0990€ ανά κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 25% (στα 0,1320€ χωρίς την έκπτωση συνέπειας). Το πρόγραμμα Volton Energy Control προσφέρει τη χαμηλότερη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του μήνα για οικιακές παροχές, καθώς και για παροχές επαγγελματικής χρήσης με εγκατεστημένη ισχύ μέχρι 25 kVA. Επίσης, διαθέτει στα 0,1580 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, στο πρόγραμμα Volton Home, Volton Home Plus (0,1663 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας)

Η ΖΕΝΙΘ διαθέτει το πρόγραμμα Power Home Now στα 0,11500 ευρώ/KWh. Στο Power Home Basic η τιμή είναι 0,18500 ευρώ για κατανάλωση ως 270 KWh.

Η Watt+Volt προσφέρει το πρόγραμμα Value στα 0,1396 ευρώ.

Η Ελίν έχει τιμή στα 0,139 ευρώ για το Power On! Home Comfort.

Όλες  οι νέες χρεώσεις βρίσκονται  στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ (πρώην ΡΑΕ) και στο εργαλείο σύγκρισης τιμών. Επιπλέον αναμένεται από αυτό το μήνα να αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr του Υπουργείο Ανάπτυξης. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση τότε οι τελικές χρεώσεις θα διαμορφωθούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τον καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα