Από σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται, θα ξεκινήσει σήμερα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα στις 19.00 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10.00 π.μ. με 19.00 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10.00 π.μ. με 16.00 μ.μ.). Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 15.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε να σεβαστεί την επιθυμία του μουσικοσυνθέτη και η ταφή θα γίνει τελικά στον Γαλατά Χανίων.

Το θρίλερ της υπόθεσης της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη τελείωσε. Υπάρχει ομόφωνη πλέον απόφαση της οικογένειάς του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του. Θυμίζουμε ότι η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα είχε ζητήσει ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ρίγη συγκίνησης από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Ο εμβληματικός συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Ο χαμός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που αναγνώριζε το τεράστιο καλλιτεχνικό του μέγεθος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο. Η καταγωγή του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, Μπιζανομάχου, ήταν από τον Γαλατά Χανίων και της μητέρας του, Ασπασίας Πουλάκη, από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας.

Μίκης Θεοδωράκης: Ο συνθέτης που απενοχοποίησε το μπουζούκι και τραγουδήθηκε από τους Beatles

Τα παιδικά του χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης τα πέρασε σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας όπως τη Μυτιλήνη, τα Γιάννενα, το Αργοστόλι, το Πύργο Ηλείας, τη Πάτρα και κυρίως στην Τρίπολη Αρκαδίας, λόγω των συχνών μεταθέσεων του δημοσίου υπαλλήλου πατέρα του.

Στην Τρίπολη, μόλις 17 ετών, έδωσε την πρώτη του συναυλία παρουσιάζοντας το έργο του «Κασσιανή» και πήρε μέρος στην αντίσταση κατά των κατακτητών.