Κανονικά θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 η γενική συνέλευση των μετόχων της MIG, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου.

Η πλευρά Ηλιόπουλου ζητούσε την αναστολή της απόφασης μεταβίβασης της Attica Group στην Strix, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Ηλιόπουλου, η οποία ελέγχει τη Seajets, επιθυμεί να μπλοκάρει το εν λόγω deal και γι’ αυτόν τον λόγο έχει αυξήσει κοντά στο 13% το ποσοστό που διατηρεί στη MIG.

Από την πλευρά της, η Πειραιώς, η οποία σήμερα ελέγχει το 53% της MIG, επιχειρεί να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του deal μεταβίβασης, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης του μεριδίου της. Προς αυτήν την κατέθευνση, έχει καταθέσει δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους, με προτεινόμενη τιμή αγοράς το 0,217 ευρώ ανά μετοχή.

Η ανακοίνωση της MIG

Σε συνέχεια της από 2.3.2023 Ανακοίνωσής της, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με σημερινές αποφάσεις του απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης προσωρινών διαταγών που περιλαμβάνονταν σε Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων και Αίτηση Εκτάκτου Ελέγχου που άσκησαν κατά της Εταιρίας μέτοχοι μειοψηφίας, περιλαμβανομένης εταιρίας συμφερόντων Δέσποινας Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα προσωρινής διαταγής αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την αναστολή πραγματοποίησης της σημερινής Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία κατόπιν απόρριψης των αιτημάτων θα λάβει χώρα κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα