Η BladeRanger, μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ, έχει κάνει ό,τι χρειάζονταν οι ηλιακές φάρμες για την αποτελεσματικότητα των χρονοπλαισίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια αυτοματοποιημένη λύση για τον καθαρισμό των πάνελ χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο καθαρισμός που γίνεται από το Roomba για ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης των πάνελ έως και πέντε τοις εκατό.

Καθώς ο κόσμος αναζητά περισσότερες μεθόδους παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τα ηλιακά πάνελ είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των χρηστών για διάφορους λόγους.

Το κόστος κατασκευής των πάνελ και η παραγωγή ενέργειας από αυτά βρίσκεται σε πτωτική τροχιά εδώ και λίγο καιρό. Επιπλέον, η απόδοση των πάνελ βελτιώνεται τακτικά.

Η Interesting Engineering ανέφερε πώς το ρεκόρ για την υψηλότερη απόδοση ηλιακής κυψέλης καταρρίφθηκε σε πολλές περιπτώσεις μόλις πέρυσι.

Οι ηλιακές κυψέλες στο εγγύς μέλλον θα παραβιάσουν το όριο ενεργειακής απόδοσης του 30%

Οι ηλιακές κυψέλες στο εγγύς μέλλον θα παραβιάσουν το όριο ενεργειακής απόδοσης του 30%, το οποίο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την επιστήμη.

Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, τα πιο μικρά πράγματα, όπως τα σωματίδια σκόνης, μπορούν να επηρεάσουν την έξοδο αυτών των κυττάρων.

Με τα ηλιακά πάρκα να αυξάνονται σε μέγεθος και τις δυνατότητες παραγωγής ενέργειας, μπορεί κανείς να βρει ηλιακούς συλλέκτες που εκτείνονται σε χιλιάδες πόδια.

Ο χειροκίνητος καθαρισμός τους είναι εντατικής εργασίας και εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους που κυμαίνονται από τραυματισμούς στο χώρο εργασίας έως επαγγελματικούς κινδύνους για το πλήρωμα καθαρισμού.

Αντίθετα, η BladeRanger έχει κάνει τον καθαρισμό των ηλιακών πάνελ εξαιρετικά απλό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να τοποθετήσει το καθαριστικό Pleco στον πίνακα και να πατήσει το κουμπί Go.

Το ρομπότ κάνει τη δουλειά από μόνο του και δεν απαιτεί από χειριστή να το ελέγχει ή να το χειρίζεται πάνω από τα πάνελ.

Το BladeRanger έχει επίσης εξασφαλίσει ότι το ρομπότ δεν ζυγίζει περισσότερο από 20 κιλά, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να τοποθετηθεί στα πάνελ από έναν μόνο χειριστή.

Πιο πρόσφατα, η εταιρεία δοκίμασε επίσης με επιτυχία την παράδοση των ρομπότ χρησιμοποιώντας drones, σύμφωνα με το New Scientist.

Διαβάστε ακόμη: