O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και στα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛΑΣ, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες 10 ημέρες, μέχρι τέλος του μήνα, θα αυξηθούν σε 63 τα γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε αυτή τη φορά ότι υπάρχουν 18 τέτοια γραφεία αλλά με την προσθήκη των νέων γραφείων, «σε κάθε νομό θα υπάρχει ένα γραφείο για την ενδοοικογενειακή βία» μαζί με τα safe houses που υπάρχουν τουλάχιστον από ένα σε κάθε νομό.

Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία».

«Όπως μου είπαν στρατηγοί της ΕΛΑΣ. ευτυχώς έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα, μας εμπιστεύονται και η αστυνομία κάθε βράδυ σώζει ζωές», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον, υπενθύμισε τη λειτουργία του αριθμού 10201 στον οποίο μπορούν να καλούν γονείς, παιδιά ή οποιοσδήποτε για να ενημερώσει για ένα γεγονός σε εξέλιξη που αφορά νέους ή για παιδιά που είναι παρατημένα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι μετά την δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων «άλλαξαν πάρα πολλά», κάνοντας ειδική αναφορά σε τρία σημεία: ένα πρωτόκολλο που έχει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ένας 10λογος για το θύμα με τα δικαιώματά του και η ασφάλεια της γυναίκας.

Διαβάστε ακόμη: