Μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό βρέθηκαν Βρετανοί, όταν άνοιξαν την πόρτα μιας ξεχασμένης από τον χρόνο αποθήκης και ξεσκέπασαν έναν «σκαραβαίο» με μόλις τρία χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει δει σχεδόν ποτέ το φως του ήλιου ανακάλυψαν Βρετανοί σε μια ξεχασμένη αποθήκη στο West Midlands.

Στο εσωτερικό της αποθήκης-γκαράζ βρισκόταν ένα τετράτροχο, σκεπασμένο με ένα κομμάτι υφάσματος, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προβλέψει τον σπάνιο θησαυρό ο οποίος κρυβόταν από κάτω.

Όταν έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης, τότε ήρθε στο φως ένα Volkswagen Beetle Cabrio με την υπογραφή του οίκου Karmann.

Βέβαια οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, το Volkswagen Beetle του οίκου Karmann, όχι μόνον είχε διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια της παραμονής του στην αποθήκη σε άριστη κατάσταση, αλλά επί της ουσίας δεν είχε βγει ποτέ ξανά στην κυκλοφορία.

Η επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε από τα μόλις 3 χιλιόμετρα που είχαν καταγραφή στο κοντέρ του, τα οποία μαρτυρούν ότι αμέσως μετά την αγορά του, το μακρινό 1979, ο συγκεκριμένος σκαραβαίος «αποθηκεύτηκε» και παρέμεινε σε αυτή τη σκοτεινή άλλα άριστα προστατευμένη αποθήκη για περισσότερα 40 χρόνια.

Το καφέ Volkswagen Beetle είναι από τα τελευταία σκαθάρια τα οποία παράχθηκαν χωρίς σταθερή οροφή και με το τιμόνι στη δεξιά πλευρά αντί την αριστερή.

Ο boxer κινητήρας είναι χωρητικότητας 1,6 λίτρου και μολονότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του θα χρειαστεί μια γενναία συντήρηση ώστε να επιστρέψει στη ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον προαύλιο χώρο της αποθήκης βρέθηκε και μια Porsche 911T του 1969, η οποία ωστόσο υποστεί σημαντικές φθορές, παρά το γεγονός ότι τα χιλιόμετρα στο δικό της κοντέρ είναι εξίσου λίγα.

Μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν παρόμοιο χρώμα αμαξώματος και πανομοιότυπη αρχιτεκτονική, καθώς ως γνωστόν το Beetle και οι 911 αποτελούν δύο αγχιστείας συγγενείς.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι και τα δύο αυτοκίνητα πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν με τις πρώτες εκτιμήσεις να θέλουν το Volkswagen Beetle να ξεπερνά σε αξία τα 15.000 ευρώ και την Porsche 911 τα 20.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα