Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Απόστολος Χαντζαράς υπηρετούν με συνέπεια εδώ και χρόνια την τέχνη: στο θέατρο ο πρώτος, στη ζωγραφική ο δεύτερος.

Ωστόσο, μια τυχαία συνάντηση τους έφερε κοντά, δημιουργώντας ένα πεδίο πνευματικής έλξης ανάμεσα σε αυτούς τους δύο διαφορετικούς ανθρώπους, αναδεικνύοντας μία κοινή επιθυμία: την ανάγκη τους να συνομιλήσουν μέσα από έργα ζωγραφικής για πράγματα διαφορετικά.

Έτσι οι δύο άνθρωποι της τέχνης συναντώνται στην κοινή τους έκθεση ζωγραφικής, την πρώτη για τον Λάκη Λαζόπουλο, που έχει τίτλο «Μια τυχαία συνάντηση» και φιλοξενείται από τις 4 Αυγούστου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου.
Μάλιστα οι δύο καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τις 20.30.
Στην παράδοση του Αλέκου Φασιανού και του Γιώργου Σταθόπουλου, ο Χαντζαράς χρησιμοποιεί αδρά περιγράμματα με επιρροές από το θέατρο σκιών, την αρχαία αγγειογραφία, καθώς και τη βυζαντινή εικονογραφία (την πρώτη σπουδή έλαβε κοντά στον αγιογράφο πατέρα του Ελευθέριο Χαντζαρά). Κινείται σε μια έντονη χρωματική παλέτα, αλιεύοντας θέματα από την πληθώρα των ελληνικών συμβόλων.”
“Όσοι παρακολουθούν από κοντά τον Λαζόπουλο δεν πρέπει να ξαφνιάστηκαν για το όψιμο ενδιαφέρον του στη ζωγραφική. «Προσπαθώ να βρω ένα σημείο προς το οποίο να κατευθυνθώ και το μόνο που βρίσκω να μ’ ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ζωγραφική… έχω την ανάγκη να αποσυρθώ, να πάω στην Πάρο, να ηρεμήσω και να ζωγραφίζω» έλεγε στα μέσα του καλοκαιριού, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Τις εικαστικές του αναζητήσεις, όμως, ο Λαζόπουλος δεν τις κράτησε για τους λιγοστούς φίλους, αλλά τις εμπιστεύτηκε στην γκαλερί του Καπόπουλου, προκειμένου να τις μοιραστεί με το πλατύ κοινό.
Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της συνομιλίας αυτών των τόσο διαφορετικών καλλιτεχνών, που όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη συμφιλίωση με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης με την ανάγκη της να υπερβεί τον εαυτό της.

“Μια τυχαία συνάντηση”

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Απόστολος Χατζαράς σε μία μοναδική έκθεση στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου.

Στα εγκαίνια θα παρευρίσκονται και οι δύο καλλιτέχνες, Λάκης Λαζόπουλος και Απόστολος Χατζαράς.

Εγκαίνια: 4 Αυγούστου 2021, 20.30
Διάρκεια: 4-16 Αυγούστου