Είναι πραγματικά εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των φιλέτων του Κράτους και να μη μένει τίποτα στα ταμεία του Δημοσίου!

Σε απλά λόγια τα «παλικάρια» του ΤΑΙΠΕΔ, (Πολίτης, Σταμπουλίδης και λοιπές δυνάμεις) όπως και ο προϊστάμενος τους στο Υπερταμείο Γρηγόρης Δημητριάδης (το κακέκτυπο όχι ο αυθεντικός) με την αδυναμία στα Croque Madame (η θηλυκή εκδοχή του Croque Monsieur) έκαναν πάλι μια τρύπα στο νερό!

Τα πούλησαν όλα και στο τέλος ο λογαριασμός έγραψε 170 εκατ. κι αυτά με το ζόρι!

Βλέπετε τα «παλικάρια» εκτός το ότι είναι κατά κοινή ομολογία άχρηστοι να επιφέρουν αποτέλεσμα, βλέπε Εγνατία οδό, Αττική οδό, διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν υπογραφεί, διαθέτουν και το σπάνιο ταλέντο παραγωγής εξόδων! 

Με βάση την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού και προσθέτοντας και τα έσοδα από τη διάθεση του 11% της HELLENiQ Energy που έγινε τον Δεκέμβριο, τα συνολικά έσοδα από αποκρατικοποιήσεις του 2023 ανήλθαν σε €498 εκ.

Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 2023 (σε € εκ.)
Ελληνικό 166,7
HELLENiQ Energy 91,9
ΔΑΑ (Ελευθέριος Βενιζέλος) 86,5
Λιμάνι Ηγουμενίτσας 84,2
14 Περιφερειακά Αεροδρόμια 27,3
Γούρνες Ηρακλείου 21,1
Δικαιώματα συχνοτήτων 7,1
e-auction I – X 6,3
ΟΠΑΠ 3,0
Μαρίνα Αλίμου 1,5
Castello Bibelli 1,0
Ακίνητο Ταύρου 1,0
Αγορά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη 0,4
Κασσιόπη 0,3
Σύνολο 498,3

Κοιτώντας όμως κανείς την ανάλυση των εσόδων, όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, μεγάλα κονδύλια της τάξης των €190 εκ. αφορούν σε καθυστερημένα έργα προηγούμενων ετών (Ελληνικό, Γούρνες, ΟΠΑΠ) ενώ περίπου €114 εκ. αφορούν στα έσοδα από τα αεροδρόμια που έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί.

Επομένως τα έσοδα από νέες αποκρατικοποιήσεις ήταν κάτω από €200 εκ..

Αν μάλιστα κάποιος συνυπολογίσει και τα διοικητικά έξοδα του ΤΑΙΠΕΔ (μισθοδοσία, σύμβουλοι, κλπ.), τα πραγματικά έσοδα για το 2023 ήταν στα επίπεδα των €170 εκ..

Πουλήσανε δηλαδή για άλλη μια χρονιά τη δημόσια περιουσία και δεν έμεινε τίποτα.

Διαβάστε ακόμη: