Φίλοι και θαυμαστές του αείμνηστου σχεδιαστή Virgil Abloh πέρασαν τις πύλες του Μουσείου Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη για να δουν την αφιερωμένη στο έργο του έκθεση «Figures of Speech».

Σχεδιαστές και καλλιτέχνες που είχαν σχέση συνεργασίας με τον εκλιπόντα καλλιτέχνη, σχεδιαστή και επιχειρηματία παρέστησαν στα εγκαίνια της έκθεσης -αναβίωσης της πρώτης ατομικής του σχεδιαστή, η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο Άντγουον Σάρτζεντ, παρουσιάζει τον Abloh ως τον απόλυτο πολυτάλαντο και οραματιστή καλλιτέχνη.

Η αναδρομική έκθεση εξιστορεί κομμάτια της ζωής, του έργου, του εφευρετικού πνεύματος και των αναζητήσεων του Abloh, το πρώτο του brand, Pyrex Imaginative and prescient, τις πολλές συνεργασίες του για αθλητικά παπούτσια με τη Nike και Jordan.

Πίνακες και γλυπτά που περικλείουν τη συνεκτικότητα και τους κώδικες που επικρατούν σε όλα τα έργα του Abloh αναδεικνύονται επίσης στην έκθεση που εστιάζει στην προσήλωση του εκλιπόντος σχεδιαστή στην τέχνη του και στην αποστολή του να ανοίγει πόρτες για άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Spike και Tonya Lee, Shannon Abloh, Heron Preston, Tyler Mitchell, Jeremy O. Harris, Tremaine Emory και η πρόεδρος του Αμερικανού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας CFDA, CaSandra Diggs.