Παραμένοντας πιστό στην ευρεία και προσβάσιμη προσέγγιση του Virgil Abloh για την ανάπτυξη και την τροποποίηση των προϊόντων, το Nike x Off-White™ Blazer Low εκφράζει μια πολυθεματική αισθητική που αντλεί έμπνευση από διάφορα αθλήματα.

Ο Abloh εμπνεύστηκε από εμβληματικά μοντέλα μπάσκετ, skateboarding και τρεξίματος σε ανώμαλο δρόμο και άρχισε να αναθεωρεί τα σχήματα και τα χαρακτηριστικά τους υπό ένα νέο πρίσμα.

Συνδυάζοντας πολλά αθλήματα και μοντέλα, αυτή η ξεχωριστή ανανεωμένη εκδοχή του Blazer Low αναδεικνύει τη σχεδιαστική γλώσσα του Abloh. Μέσα από συσκέψεις συνεργατικής σχεδίασης και γραπτά μηνύματα (ένα από τα αγαπημένα μέσα εργασίας του Virgil) με τη σχεδιαστική ομάδα της Nike, ο ίδιος επικεντρώθηκε στον “συνδυασμό γλωσσών για τη δημιουργία ενός νέου χαρακτηριστικού στιλ”, τονίζοντας τον τρόπο που μπορεί να συμβεί αυτό μέσα από την αναπάντεχη ένωση ετερόκλητων στοιχείων.

Ο Abloh και η ομάδα του έδωσαν αέρα στις ιδέες του μέσα από το εντυπωσιακό τμήμα από TPU στη φτέρνα που δεσπόζει στο Blazer Low και το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κλασικό σχήμα της φτέρνας του Air Terra Humara. Για να φτάσει σε αυτήν την ριζοσπαστική επιλογή, σε μία από τις σχεδιαστικές συσκέψεις ο Abloh ρώτησε ευθέως: “Μπορούμε να… μεταφέρουμε τα στοιχεία του Humara και να τα συνδυάσουμε με μια βουλκανιζέ σόλα;” Αυτή η παιχνιδιάρικη ζωντάνια για την ανακάλυψη νέων ευκαιριών έδωσε πνοή σε νέες δυνατότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Off-White™ Blazer Low.

Τη σχεδίαση του παπουτσιού συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της συνεργασίας Nike x Off-White™, όπως το εντυπωσιακό κάλυμμα κορδονιών, η λαβή με σχέδιο Swoosh, ο εκτεθειμένος αφρός στη γλώσσα και οι διάτρητες επιφάνειες, προσφέροντας πρακτικό στιλ DIY σε ένα sneaker που σχεδιάστηκε με απόλυτη δεξιοτεχνία, γνώσεις και πάθος για την υπέρβαση των ορίων.