Με έναν εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασε η Porsche την 60ή επέτειο της 911 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Για την ιστορία να πούμε ότι πριν από έξι δεκαετίες η πρώτη 911 έκανε πρεμιέρα στη γερμανική πόλη και από τότε αποτελεί ένα μοντέλο έμβλημα για την Porsche. Στον εξωτερικό χώρο λοιπόν της Έκθεσης, στο κέντρο του Μονάχου, η Porsche «έχτισε» τη μεγαλύτερη 911 που έχετε δει ποτέ.

Ο λόγος για ένα τεράστιο γλυπτό, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση 1.000 τ.μ., και το σχήμα του έχει την αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο ελκυστική και διαχρονική σιλουέτα της 911. Πρόκειται στην ουσία για ένα επιβλητικό στέγαστρο, κατασκευασμένο από επαναχρησιμοποιήσιμο υλικό, ενώ από κάτω του οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολλές εκπλήξεις, χωρισμένες σε δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ονομάζεται «Brave New Love», ενώ είναι αφιερωμένη στις πιο πρόσφατες καινοτομίες της Porsche, στην πορεία της μάρκας προς ένα βιώσιμο μέλλον και σε πολλά άλλα θέματα. Η δεύτερη με τίτλο «911 Love Stories» εστιάζει στα 60ά γενέθλια του θρυλικού supercar, ενώ εκεί δίνει το «παρών» η συλλεκτική 911 S/T, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.963 αντίτυπα και εμφανίζεται για πρώτη φορά ενώπιον κοινού. Παράλληλα το κοινό μπορεί να θαυμάσει από κοντά την πρωτότυπη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mission X.

Όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να προγραμματίσουν μια δοκιμαστική οδήγηση της ηλεκτρικής Taycan ή να κάνουν βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Porsche. Τους μικρούς φίλους της Porsche υποδέχονταν η μασκότ του περιπτέρου Tom Targa, με την οποία μπορούσαν να φωτογραφηθούν σε photo box ή να ποζάρουν μπροστά σε Polaroid.

Διαβάστε ακόμη: