Αυτή η χειρονομία έχει δημοσιοποιηθεί αρκετά στα social media παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία.

Η 16χρονη από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, δηλώθηκε ως αγνοούμενη από τους γονείς της την Τρίτη, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Laurel στο Κεντάκι. Την Πέμπτη, ένας οδηγός μηχανής στο Κεντάκι τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 για να αναφέρει ότι είδε ένα κορίτσι σε κίνδυνο σε διερχόμενο όχημα.

«Ο καταγγέλλων βρισκόταν πίσω από το όχημα και παρατήρησε μια γυναίκα επιβάτη στο όχημα να κάνει χειρονομίες που είναι γνωστές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Tik Tok» για να αντιπροσωπεύουν την ενδοοικογενειακή βία και μεταφράζονται ως «Χρειάζομαι βοήθεια – ενδοοικογενειακή βία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του σερίφη.

Το σήμα της κακοποίησης

Είναι μια χειρονομία με το ένα χέρι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως εξηγεί το Canadian Women’s Foundation, το Καναδικό Ίδρυμα Γυναικών που το πρωτοπαρουσίασε στις 14 Απριλίου 2020.

Το σήμα της ενδοοικογενειακής βίας σχηματίζεται ως εξής: Κρατάς το χέρι σου ψηλά με την παλάμη προς τα έξω, μετά βάζεις τον αντίχειρα στο χέρι σου και μετά κλείνεις τα δάχτυλά σου για να παγιδεύσεις τον αντίχειρα.

Η αστυνομία είπε στη θυγατρική του CNN WYMT ότι η έφηβη είχε μάθει τη χειρονομία από το TikTok. Το άτομο που κάλεσε την αστυνομία έμεινε πίσω από το όχημα για 11 χιλιόμετρα μεταδίδοντας πληροφορίες στην αστυνομία. Η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να σώσει την κοπέλα.

Ο άνδρας, που συνελήφθη επιτόπου, είχε οδηγήσει αρχικά την έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα στο Οχάιο όπου έχει συγγενείς, είπε η αστυνομία. Έφυγαν από το Οχάιο μόλις οι συγγενείς του ανακάλυψαν ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και δηλώθηκε αγνοούμενη.

«Δεν ξέρουμε πόση ώρα προσπαθούσε η κοπέλα να τραβήξει την προσοχή των διερχόμενων αυτοκινητιστών ελπίζοντας ότι θα καταλάβαιναν ότι βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά τελικά κάποιος το αναγνώρισε», είπε στο WYMT ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Laurel, Gilbert Acciardo.