Η MG ετοιμάζει να γιορτάσει τα 100 χρόνια της σε έναν χώρο ιερό για τους φίλους του παγκόσμιου motorsport, το Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία.

Εκεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της MG, από τα αρχικά Morris Garages, καθώς Morris ήταν το όνομα του ιδρυτή της εταιρίας το 1924.

Μάλιστα στη διάρκεια των χρόνων το οκτάγωνο σήμα με τα αρχικά MG, διατηρήθηκε συνεχίζοντας έτσι την ιστορία της μάρκας.

Η MG είναι μια εταιρία που είναι συνώνυμη με τα roadster αυτοκίνητα. Τα οποία λόγω αλλαγής της φιλοσοφίας στην παγκόσμια σκηνή της αυτοκίνησης, τείνουν να εξαφανιστούν.

Η MG όμως επιστρέφει στις ρίζες της και στο εορτασμό των 100 χρόνων, ανάβει το πράσινο φως για τη διάθεση του Cyberster. Του πολύ εντυπωσιακού roadster της νέας εποχής της MG, που γυρίζει σελίδα στην ιστορία της από την Αγγλία. Από εκεί που γεννήθηκε η μάρκα δηλαδή.

Μάλιστα, για να αποτελέσει μια συνέχεια το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της MG, μπροστά από το εμβληματικό παλάτι του Δούκα του Ρίτσμοντ, ιδρυτής του Goodwood Festival of Speed, φιγουράρουν τα δύο roadster της MG και τα δύο σε κόκκινο χρώμα τα οποία θα υποδεχτούν τους φίλους του μοναδικού αυτού θεάματος που προσφέρει κάθε καλοκαίρι το φεστιβάλ ταχύτητας.

Το πανέμορφο Mk1 MGB roadster του 1964 με κινητήρα BMC 1,8 λίτρων με το αμιγώς ηλεκτρικό Cyberster του 2024.

Ένα εντυπωσιακό roadster, άξιο διάδοχο των εμβληματικών MGA, MGB, Midget, που φέρνει την εταιρία στη νέα εποχή, καθώς το Cyberster είναι το πρώτο παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικό roadster.

Αποκλειστικά 2θέσιο για εσάς και εκείνη, με υφασμάτινη οροφή, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω, με μήκος 4.535 χλστ.

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μια έκδοση θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 340 ίππων με ροπή 475 Nm, με τελική ταχύτητα 193 χλμ./ώρα και 5.2 δευτ. για τα 0-100, ενώ η δεύτερη επιλογή θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα ισχύος 544 ίππων με ροπή 725 Nm. με τελική 200 χλμ./ώρα ενώ για τα 0-100 τα χρονόμετρα θα σταματούν στα 3.2 δευτ. Οι μπαταρίες θα είναι 64 kWh και 77 kWh.

Για περισσότερα, ραντεβού στο Goofwood Festival of Speed, στο Νότιο Σάσεξ, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2024, στην «καρδιά» του καλοκαιριού δηλαδή…

Διαβάστε ακόμη: