Μέτρα στην εστίαση με την έλευση της νέας χρονιάς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Το πιθανότερο σενάριο για την εστίαση είναι η επιβολή ωραρίου από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και η λειτουργία μόνο με καθήμενους.

Τη Δευτέρα 27/12 οι αποφάσεις για τα μέτρα στην εστίαση

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα (27.12.2021) να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση.

Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Προς επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού;

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών».

«Αν εξεταστεί περαιτέρω δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς», ανέφερε.

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος» είπε μιλώντας στο Open και συμπλήρωσε «καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι θέσεις υγειονομικών που είναι σε αναστολή «δεν μπορεί να παραμείνουν επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψη τους».

Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα: Κλείνουν μπουζούκια – κλαμπ – Στις 12 η εστίαση