Οι υπουργοί Οικονομικών των G7 και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της τριήμερης συνάντησης τους στην ιαπωνική πόλη Niigata πρόκειται να ασχοληθούν με το ενδεχόμενο προσαρμογής του ρυθμιστικού πλαισίου που εποπτεύει τη λειτουργία των τραπεζών μετά τις προκλήσεις και τις χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης όπως το asia.nikkei.com οι υπουργοί οικονομικών σε συνεργασία με τους τραπεζίτες θα λάβουν μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων που βασίζονται σε αστοχίες όμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της Silicon Valley Bank.

Η πληροφορίες για τη δράση των G7 περιλαμβάνονται σε ένα προσχέδιο των τελικών δηλώσεών του μπλόκ το οποίο και αναμένεται να δημοσιευτεί το Σάββατο σύμφωνα με το asia.nikkei.com.

Η Ιαπωνία, η οποία φιλοξενεί μια τριήμερη συνάντηση της G7 για τη συζήτηση βασικών παγκόσμιων θεμάτων στην πόλη Niigata, ηγείται νέων προσπαθειών για τη διαφοροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού μακριά από την Κίνα, δημιουργώντας συνεργασίες με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσω επενδύσεων και βοήθειας.

Οι υπουργοί Οικονομικών του μπλοκ των πιο πλούσιων εθνών ισχυρίζονται ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι «ανθεκτικό» και αυτό επιδιώκεται να επικοινωνηθεί στο πλαίσιο της τριήμερης συνάντησής τους στην Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα