Το ομώνυμο άλμπουμ των Metallica το 1991, γνωστό ως Black Album από τους περισσότερους θαυμαστές, πέρασε επίσημα 750 συνολικά εβδομάδες στο Billboard 200 chart.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Blabbermouth, το Black Album βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο. 178 αυτή την εβδομάδα και είναι το τέταρτο άλμπουμ που πέτυχε συνολικά 750 εβδομάδες στο chart – The Dark Side Of The Moon των Pink Floyd, Bob Marley και The Wailers. Η συλλογή του 1984 Legend και η συλλογή του Journey του 1988 Greatest Hits είναι τα άλλα 3.

Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν που θεωρεί ότι το Black Album είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις από τότε που ξεκίνησε η εποχή του Nielsen SoundScan την 1η Μαρτίου 1991.

Το Black Album έχει πουλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια αντίτυπα και αποτέλεσε σημείο μεγάλης διαμάχης για τους Metallica θαυμαστές έκτοτε – αν και αυτοί οι αριθμοί πωλήσεων απεικονίζουν ξεκάθαρα ένα ρεκόρ που τα πηγαίνει μια χαρά .

Οι Metallica κυκλοφόρησαν την επανέκδοση του Black Album στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 που το εκτόξευσε αμέσως στα charts, βοηθώντας στον παραπάνω δίσκο.

Το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 9 στο Billboard 200 chart την εβδομάδα μετά την επανέκδοσή του, καθιστώντας το την πρώτη φορά που το άλμπουμ μπήκε στο Top 10 από τον Αύγουστο του 1992.

Πέντε σινγκλ έφτασαν επίσης στο Billboard Hot 100 – «Enter Sandman», «The Unforgiven», «Nothing Else Matters», «Where I May Roam» και «Sad But True».

Διαβάστε ακόμη