Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι κορυφαίοι εργολάβοι – και όχι μόνο- της χώρας με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τετάρτη στο Μαξίμου, ο Υπ. Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας τους κάλεσε και συνομίλησε μαζί τους ακριβώς την επόμενη μέρα, εν προκειμένω την Πέμπτη, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τις εκκρεμείς υποθέσεις του κλάδου των κατασκευών, αλλά κυρίως του ΒΟΑΚ, της εμβληματικής παραχώρησης που δημοπρατήθηκε τον Μάιο πριν τις εκλογές και ο φάκελος των οικονομικών προσφορών παραμένει επί 6 και πλέον μήνες ερμητικά κλειστός!

Καθώς η Πολιτεία φέρεται να επιδιώκει διά μέσω διαρκών διαμεσολαβητικών προσπαθειών «να τα βρουν» μεταξύ τους οι επιχειρηματίες Μυτιληναίος και Περιστέρης και να μοιράσουν 50-50 το έργο, που εμπεριέχει και κατασκευαστικό αντικείμενο 1,7 δις., 2,2 δις. ευρώ όπως υποστηρίζουν οι εργολάβοι!

Την πόρτα του Υπ. Υποδομών πέρασαν την Πέμπτη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και δεξί του χέρι κύριο Χρυσάφη, ο Γιώργος Περιστέρης και ο Αλέξανδρος Εξάρχου!

Οι τρεις κορυφαίοι του κλάδου των κατασκευών – και όχι μόνο- συνομίλησαν για τουλάχιστον δυο ώρες με τον Χρ. Σταϊκούρα, πρωτίστως για τον ΒΟΑΚ που κυριάρχησε στο τραπέζι, αλλά και για κρίσιμα άλλα ζητήματα όπως αυτά των υψηλών επιτοκίων, των εγγυητικών των τραπεζών, των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ αλλά και της ένταξης έργων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης στο ΠΔΕ.

Επί του προκειμένου τώρα, η συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο κύλησε ομαλά, πολύ καλά θα έλεγε κανείς!

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το χάσμα Μυτιληναίου – Περιστέρη όσον αφορά τον ΒΟΑΚ παραμένει αγεφύρωτο, οι δύο πλευρές δεν ήρθαν, ούτε διαφαίνεται να έρθουν κοντά, δεν δέχονται να τα βρουν και να μοιράσουν το έργο, μολονότι η Πολιτεία και ειδικά το υπ. Υποδομών αρνούνται να ανοίξουν επιτέλους τους φακέλους των προσφορών και συγκρίνοντας όλα κι όλα δυο νούμερα από κάθε προσφορά, να καταλήξουν στον ανάδοχο της εμβληματικής παραχώρησης!

Διαβάστε ακόμη: