Η τραγωδία της Εύβοιας κατά την οποία ένας 46χρονος ανασφάλιστος διανομέας έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, αποτελεί πρόκληση για τον νέο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. 

Μιλώντας σήμερα το πρωί  στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι ο άτυχος διανομέας ήταν μη δηλωμένος εργαζόμενος στο ψητοπωλείο το οποίο υποστήριξε ότι τον «χρησιμοποιούσε για μικρά θελήματα».  

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε  ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στο περιστατικό η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. «Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι το ακριβές περιστατικό διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία.

Αυτά δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας: Όμως χθες το νοσοκομείο Χαλκίδα με επίσημη ανακοίνωσή που φέρει την υπογραφή του διοικητή του Κωνσταντίνου Χροναίου είχε αποφανθεί ότι ο νεκρός δεν ήταν διανομέας, προλαβαίνοντας ακόμη και την έρευνα των αρμόδιων κρατικών αρχών. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθη στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί.  

Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολύ υψηλή θερμοκρασία».

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Γιατί ο κ. Χροναίος διαβεβαιώνει ότι ο νεκρός δεν ήταν εργαζόμενος στο ψητοπωλείο. Δική του δουλειά είναι; Πέραν του νοσοκομείου έχει αρμοδιότητες και στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκίδας , αυτό επισήμως δεν προκύπτει από πουθενά!

Κάτι ακόμη:  Ο κύριος διοικητής δεν γνωρίζει ότι σε επίσημη ανακοίνωση νοσοκομείου για τις αιτίες θανάτου ενός ανθρώπου δεν υπάρχει κανένας λόγος αναφοράς της επαγγελματικής του ιδιότητας , αρκεί η ξερή παράθεση των γεγονότων; 

Κατόπιν αυτών αναμένουμε τον υπουργό Υγείας να καλέσει σήμερα κιόλας τον κύριο Χροναίο να υποβάλλει την παραίτησή του. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της λειτουργίας του κράτους δικαίου. 

Πολύ δε περισσότερο γιατί όπως διαπιστώσαμε από μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο ο κ. Χροναίος έχει βλάψει καίρια τον σημιτισμό που υπηρέτησαν  με την γνωστή ακεραιότητα τους ο κ. Χρυσοχοΐδης , αλλά και άλλα επιφανή μέλη της σημερινής κυβέρνησης . 

Διότι ο κύριος διοικητής έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο σημιτισμό. Συγκεκριμένα ήταν αυτός που αποκάλυψε ότι κατά την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού  Κώστα Σημίτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας το Δεκέμβριο του 2003 για ταν εγκαίνια  του τηλεφωνικού κέντρου ( σ.σ «Σημίτης εδώ …» ), λειτούργησε «μηχανή» στημένων τηλεφωνημάτων. 

‘Όπως έγραψε τότε στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Ο Κώστας Χροναίος ήταν ο συνδικαλιστής που κατήγγειλε ότι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός ήταν «στημένα». Είναι οδοντίατρος, ήταν μέλος τη ςN.Δ. και συνδικαλίζεται στο IKA. Στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος με δική του παράταξη (διασπώντας εκείνη που πρόσκειται στη N.Δ.)και εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού σε Αθήνα και Πειραιά».

Εύβοια: Διανομέας έχασε τη ζωή του μετά από βάρδια στον καύσωνα

Διαβάστε περισσότερα