Ο ιδιοκτήτης της Meta (Facebook), , αναμένεται να δημιουργήσει μία νέα ομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για παραπλανητικό περιεχόμενο που μπορεί να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα.

Η ταχεία ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, ανταποκρινόμενη σε προτροπές, έχει προκαλέσει φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλο τον κόσμο φέτος.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 6-9 Ιουνίου. Οι 720 νομοθέτες της, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ, εγκρίνουν νέες πολιτικές και νόμους της ΕΕ.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θα ενεργοποιήσουμε ένα Εκλογικό Επιχειρησιακό Κέντρο για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές και να εφαρμόσουμε μέτρα μετριασμού σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Μάρκο Παντσίνι, επικεφαλής των υποθέσεων ΕΕ της Meta, σε ανάρτηση στο blog.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ειδικοί από τις ομάδες πληροφοριών, επιστήμης δεδομένων, μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων, πολιτικής περιεχομένου και νομικών ομάδων της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στην αντιμετώπιση λειτουργιών επιρροής και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κατάχρηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta, η οποία επί του παρόντος συνεργάζεται με 26 ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που καλύπτουν 22 γλώσσες, θα προσθέσει τρεις νέους εταίρους στη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία, είπε ο Παντσίνι.

Η Meta, η Microsoft η OpenAI και 17 άλλες εταιρείες τεχνολογίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν το παραπλανητικό περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης να παρεμβαίνει στις εκλογές σε όλο τον κόσμο φέτος.

Διαβάστε ακόμη: