Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Μεσολόγγι, συναντήθηκε με την Αθηνά Παπαχρήστου, τη γιαγιά που αγόρασε με τις οικονομίες της ένα ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη συνάντηση που έγινε στο σπίτι της κυρίας Παπαχρήστου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μεσολόγγι. Ζήτησα να δω την Αθηνά Παπαχρήστου. Τη “γιαγιά” όλων μας, που από το κομπόδεμά της αγόρασε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ. Μου άνοιξε το σπιτικό της, μοιράστηκα την ανθρωπιά της, την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της. Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη, όπως θα δείτε στη συνάντησή μας: “Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε τηλεφωνήσει να την ευχαριστήσει. Της είχε πει ότι, όταν επισκεφθεί το Μεσολόγγι, θα πάει να τη δει. Η κυρία Αθηνά τού απάντησε: “Να‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο”».

Ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κ. Παπαχρήστου πώς αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο, με εκείνη να απαντά ότι πούλησε το χωράφι και το λιοστάσι «και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 μου χρόνια» τις έδωσε και το αγόρασε, «ο άντρας μου, λέω, πέθανε. Κι εγώ θα πεθάνω μια μέρα. Τι το θέλω και το λιοστάσι, τι το το θέλω και το χωράφι, είναι άχρηστα, θα μείνουν πίσω». «Αυτό που κάνετε εσείς είναι φιλότιμο», της είπε ο κ. Κασσελάκης, με εκείνη να απαντά: «το έκανα γιατί πέρασα τόσα», όπως φαίνεται στο βίντεο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Διαβάστε ακόμη: