Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Στις έρευνες συμμετέχει και ο Στρατός με ναρκαλιευτές που σαρώνουν κάθε σημείο του βάλτου τόσο για την καραμπίνα όσο και για το κινητό του θύματος, το οποίο θα αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Μεσολόγγι: Άγνωστο το κίνητρο δολοφονίας του Μπάμπη

Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό, έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα.

Στο μεταξύ και αφού το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αναζητούνται μαρτυρίες, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα συμμετοχής ενός ή περισσότερων συνεργών. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 31χρονος Μπάμπης πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση.

Μεσολόγγι: Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Στο μεταξύ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, ο 50χρονος κρεοπώλης, πέρασε λίγο μετά τις 12.30 την Τετάρτη 24/1 την πύλη των κεντρικών φυλακών της χώρας στον Κορυδαλλό.

Εκεί όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί μακριά από τους άλλους κρατούμενους και για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζεται μόνος του.

Όσο ο κρεοπώλης δεν παραδέχεται τίποτα και το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, πολύς λόγος γίνεται για υπόθεση κρυμμένου θησαυρού καθώς το θύμα είχε στο σπίτι του αντίστοιχο μηχάνημα ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις.

«Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε πως όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο της δολοφονίας.

«Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς».

Μεσολόγγι: «Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό»

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, ο Μπάμπης σημείωνε όλες τις υποχρεώσεις και τα έσοδα που είχε.

«Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στην συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μία κουβέντα».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου είπε: «Είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Διαβάστε ακόμη: